Σε βαρύ κλίμα οδύνης τελέστηκε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Ναό της Παναγίας εντός του Ελληνορθόδοξου Κοιμητηρίου το ετήσιο  μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Άκη Αυγουστιάδη.

Ημέρα θλίψης η σημερινή για τους συγγενείς και τους φίλους του εκλιπόντος. Καρδιές και σώματα ήρθαν και πάλι κοντά σαν μια μεγάλη αγκαλιά, βάλσαμο για τον άφατο πόνο της αγαπημένης του Ρούπας, αλλά και των παιδιών του που ένα χρόνο τώρα στριφογυρνά στο μυαλό τους ένα τεράστιο «γιατί» που τρυπάει ακόμα τις καρδιές τους, αμβλύνωντας το αγεφύρωτο κενό που άφησε η απροσδόκητη εκδημία του.

Ο Άκης Αυγουστιάδης άφησε ένα λαμπρό στίγμα στην σύντομη πορεία του σε αυτόν τον κόσμο. Ήταν ένας υποδειγματικός σύντροφος, ένας τρυφερός και πάντα δοτικός πατέρας προς τα αγαπημένα του παιδιά και ένας πολύ καλός φίλος για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά.

Την επιμνημόσυνη δέηση, τέλεσε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής τους Αγίου Γεωργίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός πλαισιούμενος από όλους τους πατέρες της Μονής.

Μιλώντας προς τους παριστάμενους για την προσωπικότητα του εκλιπόντος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία όλων σήμερα σε αυτή την ημέρα μνήμης του προσφιλούς μας  Άκη Αυγουστιάδη δείχνει την χαλύβδινη  πίστη μας στον Θεό και συνδέεται άρρηκτα με την δύναμη της Αναστάσεως. Τόνισε επίσης ότι ο αληθινός Χριστιανός που ζει κατά τις εντολές του Κυρίου, αφού αποδημήσει, θα απολαμβάνει την αιωνιότητα της Βασιλείας του Παντοκράτορα  Θεού. Και συνεχίζοντας τον ποιμαντικό του λόγο ανέφερε ότι είμαστε όλοι εδώ σήμερα γιατί βιώνουμε την μέγιστη αρετή της Αγάπης και τον αιώνιο δεσμό  προς το πρόσωπο των ανθρώπων που ζουν μαζί μας, αλλά και προς τον μεταστάντα που τιμούμε την μνήμη του.

Τέλος μετέφερε σε όλους τα θερμά συλλυπητήρια του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β’, του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος Νικοδήμου καθώς και της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου.

Την μνήμη του Άκη Αυγουστιάδη τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Γαριλίδης, η κα. Μαριά Κεχρή Επιτετραμένη της Ελληνικής Πρεσβείας, ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ρούσσος, ο Αρχηγός των Προσκόπων του Καΐρου κ. Γιάννης Μελαχροινούδης, ο πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης.

Ακολούθησε κέρασμα της οικογένειας προς όλους, στην Αίθουσα του Θρόνου της Πατριαρχικής Μονής.

Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε και αείμνηστε Άκη Αυγουστιάδη

Δείτε εικόνες από την Μνημόσυνη ημέρα (Φωτογραφίες: Γιάννης Μελαχροινούδης, Ανδρέας Ρούσσος, Γιώργος Ζουμπουλίδης)

Αρέσει σε %d bloggers: