Το γλέντι ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου, με τους καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς  να δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα με τις πασίγνωστες Ελληνικές  επιτυχίες. Ο Ανδρέας Χριστοφιλίδης με το μπουζούκι του και ο Πάνος Κακαρασκάλης με την κιθάρα του απογείωσαν  στην κυριολεξία το κέφι όλων κάνοντας την χορευτική πίστα να μην αδειάσει ούτε στιγμή.

Όλοι ήταν χαρούμενοι και ευδιάθετοι ενώ απολάμβαναν τα γευστικότατα εδέσματα από το μενού της βραδιάς. Οι λαχανοντολμάδες, τα κεφτεδάκια, τα συκωτάκια, ο γύρος κοτόπουλο και φυσική η χωριάτικη σαλάτα σε περίοπτη θέση «έδιναν και έπαιρναν», με το προσωπικό της Στέγης να ικανοποιεί υποδειγματικά όλες τις απαιτήσεις των παρισταμένων. Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν ήταν στην εποπτεία της κουζίνας και ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ρούσσος στην υποδοχή. Και οι δύο σε συνεχή κίνηση, συντόνιζαν  και την παραμικρή λεπτομέρεια, προλαβαίνοντας τις όποιες αστοχίες.  

Ήταν μια βραδιά με «άρωμα» Ελλάδας. Τα πολύχρωμα φωτορυθμικά «έλουζαν» τον χώρο απ’ ακρη σ’ άκρη δελεάζοντας όλους να αφήσουν την καρέκλα τους και να αφεθούν στον Καλαματιανό, τον Συρτό, τον Χασαποσέρβικο ρυθμό καθώς και στα μοναχικά ζεϊμπέκικα που ο καθένας και η καθεμία με τον εσωστρεφή αυτό χορό επικοινωνούσαν με όλους κάτι από τον εαυτό τους. Φυσικά από το γλέντι δεν έλειψαν οι κλασικές, αλλά και οι σύγχρονες Αιγυπτιακές  μουσικές επιτυχίες που επιμελήθηκε με μοναδικό κέφι ο ντι τζέι, υποχρεώνοντας όλους να λικνίσουν την μέση τους… ακολουθώντας τις ξεσηκωτικές οριεντάλ μελωδιές.

Είδαμε στην πίστα του γλεντιού μεταξύ πολλών άλλων τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν, τον Κοινοτικό Επίτροπο κ. Ανδρέα Ρούσσο, την Διευθύντρια των Γραφείων κα Γιάννα  Καρδάση, τους Δασκάλους και Καθηγητές από τα Ελληνικά Σχολεία και τον πάντα χαμογελαστό πάροικο κ. Γιάννη Χινδή ο οποίος, ως συνεργάτης  των Ελλήνων καλλιτεχνών έκλεισε την συμφωνία μαζί τους.

Για μια ακόμα βραδιά  η Ελληνική μας Στέγη στην Ηλιούπολη κατάφερε να συνδυάσει όπως πάντα με μοναδικό τρόπο και προσιτή τιμή για όλους, το κέφι, τον χορό, και φυσικά τα ποιοτικά  και γευστικά πιάτα. 

Δείτε εικόνες και βίντεο από την χαρούμενο γλέντι στην Στέγη (φωτογραφίες και βίντεο: Ανδρέας Ρούσσος)

Αρέσει σε %d bloggers: