Μέσα από μια ευφάνταστη σχολική δράση την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, οι μαθητές τη Αχιλλοπουλείου Ελληνικής Σχολής του Καΐρου γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η οποία ήταν εναρμονισμένη και με τις αντίστοιχες σχολικές δράσης σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Η αυλή των Ελληνικών σχολείων στην Ηλιούπολη του Καΐρου γέμισε από νωρίς το πρωί με τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού που αδημονούσαν να ξεκινήσουν οι αθλοπαιδιές.

Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Δώρα Μάστακα κατάφερε, με την συμμετοχή και των υπολοίπων εκπαιδευτικών, μέσα από το απολαυστικό πρόγραμμα που είχε οργανώσει, να μεταδώσει με βιωματικό τρόπο στα παιδιά σε συνειδητό και υποσυνείδητο επίπεδο την αξία και την ωφέλεια του «ευ αγωνίζεσθαι» στην καθημερινή τους ζωή.

Τους δίδαξε επί της ουσίας όπως κάνει και σε κάθε μάθημά της, στα παιδιά και των δύο Ελληνικών Σχολών του Καΐρου, στην Αχιλλοπούλειο και στην Αμπέτειο, την σημασία του να παίζουν δίκαια και “καθαρά”, να σέβονται τον άλλον και φυσικά να τηρούν τους κανόνες που θέτει η αθλητική διαδικασία. Και με αυτές τις αξίες ζωής, ο αθλητισμός αντανακλά και φωτίζει στην τρυφερή παιδική ψυχή τον δρόμο που οφείλει να ακολουθήσει για να κατακτήσει μια ευτυχισμένη και ισορροπημένη ενήλικη ζωή.

Μέσα σε όλα τα παιχνίδια που έπαιξαν τα παιδιά στην αυλή ξεχώρισε το «σκάσιμο του μπαλονιού» μια παραλλαγή της σκυταλοδρομίας, όπου οι μικροί μαθητές χωρισμένα σε δύο γραμμές και κρατώντας ένα πολύχρωμο μπαλόνι στα χέρια έπρεπε να τρέξουν μέχρι την άλλη μεριά της αυλής να κάτσουν στην καρέκλα και με το βάρος του σώματός τους να το σκάσουν. Και αφού το σκάσουν να τρέξουν πάλι πίσω για να φύγει ο επόμενος της σειράς.

Κανείς δεν ήθελε να τελειώσει αυτή η μέρα του παιχνιδιού και της χαράς με πρώτους από όλους τους μικρούς μαθητές.

Στην συνέχεια τα μεγαλύτερα παιδιά του Δημοτικού παρακολούθησαν την νέα ταινία που κυκλοφόρησε πρόσφατα με την ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. H ταινία, με γυρίσματα και στην Ελλάδα, αφηγείται την πορεία του μεγάλου Έλληνα μπασκετμπολίστα, με έμφαση στα παιδικά του χρόνια στην Νιγηρία, το ταξίδι της οικογένειάς του στην Ελλάδα, το όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τους τρεις αδερφούς, τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Κώστα στο NBA.

Μέσα από αυτή την διδακτική ταινία τα παιδία της 5ης και της 6ης Δημοτικού συζήτησαν και μοιράστηκαν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, τους προβληματισμούς τους για την διαφορετικότητα, την ευγενή άμυλα και την αξία του αθλητισμού στην ζωή.

Αρέσει σε %d bloggers: