Η Αχιλλοπούλειος Ελληνική Σχολή του Καΐρου γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
03/10/2022
Η Αλεξάνδρεια τιμά την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. “Εχω ένα όνειρο, να τραγουδήσω στις Πυραμίδες” δήλωσε η μεγάλη Αιγυπτιώτισσα ερμηνεύτρια
06/10/2022
Show all

Αφίχθη στην Νέα Υόρκη ο  Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ για την απονομή του βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας 2022». Πρώτες εικόνες από την υποδοχή του στο αεροδρόμιο.

Σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς  και ειλικρινούς ανυπομονησίας ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συνοδευόμενος από πολυπληθή ομάδα κληρικών υποδέχτηκαν με όλες τις τιμές το μεσημέρι (τοπική ώρα Αμερικής) της Τετάρτης 5 Οκτωμβρίου στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄. Η κούραση και η ταλαιπωρία του πολύωρου ταξιδιού έσβησε μονομιάς και το πρόσωπο του Μακαριώτατου φωτίστηκε από την θέρμη της υποδοχής που του επιφύλαξαν και από τα λόγια από καρδιάς που αντάλλαξε με όλους τους ιερωμένους.

Στον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου θα απονεμηθεί το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Αθηναγόρας” από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου των Αρχόντων, στο ξενοδοχείο «Χίλτον» της Νέας Υόρκης.

Πέραν όμως από την σημαντική αυτή βράβευσή που επί της ουσίας αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση στο πρόσωπο του Πατριάρχη του μεγάλου ιεραποστολικού έργου που επιτελείται στην Αφρικανική Ήπειρο  από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο Μακαριώτατος θα έχει καθόλη την παραμονή του στην Αμερική ένα σφιχτό πρόγραμμα καθημερινών συναντήσεων με εκκλησιαστικούς και πολιτικούς παράγοντες στους οποίους θα επικοινωνήσει τις θέσεις και τις δράσεις του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου και θα δημιουργήσει φυσικά τις απαραίτητες συμμαχίες αλληλεγγύης και στήριξης.

Η Ελληνική Ομογένεια θα είναι στο πλευρό Του σε όλη αυτή την ολιγοήμερη παραμονή Του συνεπικουρώντας τα μέγιστα στην επιτυχή ολοκλήρωση του σημαντικού και πολυεπίπεδου αυτού ταξιδιού.

 Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Θεόδωρο συνοδεύουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Νικόδημος και ο Εκπρόσωπός του και Διευθυντής του Γραφείου του στην Αθήνα Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος.

Δείτε εικόνες από την υποδοχή στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης (φωτο. Δημήτριος Καζάκης)

Αρέσει σε %d bloggers: