Ήταν μια μοναδική και πραγματικά αξέχαστη βραδιά η παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2023 στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως. Από νωρίς το βράδυ η μεγάλη αίθουσα γέμισε ασφυκτικά με τους Έλληνες πάροικους και τους φίλους τους που προτίμησαν και τίμησαν την πρόσκληση της Στέγης για να υποδεχτούν όλοι μαζί την νέα χρονιά. Μικροί και  μεγάλοι, καλοντυμένοι και ευδιάθετοι με την προσμονή της νέας χρονιάς να φωτίζει τα πρόσωπα τους αντάλλασσαν ευχές γέλια και φιλικά πειράγματα καθώς έμπαιναν στον γιορτινά στολισμένο χώρο. Ένα ζεστό αντάμωμα της Παροικίας, που όλοι είχαμε ανάγκη. 

Τα τραπέζια γέμιζαν διαρκώς με τα πρώτα, τα δεύτερα και τα κυρίως πιάτα στην συνέχεια να βγαίνουν πυρετωδώς από την κουζίνα.  Ο Χάλεντ, ο Μοχάμεντ και ο Μαχμούντ με άσπρο πουκάμισο γιλέκο μαύρο και παπιγιόν σέρβιραν συνεχώς τα τραπέζια με υποδειγματική ταχύτητα και φινέτσα, ενώ ο Σέφ  Ράαφατ με την πολυπληθή ομάδα του  ετοίμαζε αδιάλειπτα τα πιάτα τα οποία άπλωνε πάνω στους μεγάλους πάγκους. Οι δύο ισορροπημένες επιλογές του μενού κάλυπταν όλα τα γούστα με τις γαρίδες τον σολομό και το καλαμάρι για αρχή  και στην συνέχεια το εύγεστο φιλέτο ψαριού με ρύζι και βραστά λαχανικά . Οι κρεατοφάγοι απόλαυσαν το ζουμερό και πεντανόστιμο σαμπούσακ και για πρώτο πιάτο φιλεταρισμένο κοτόπουλο  με σως μανιταριού. Και φυσικά σαλάτες και για τα δύο μενού.                                                                                               

Συντονιστής  της όλης διαδικασίας με τις παραγγελίες κάθε τραπεζιού στα χέρια ο Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν σε συνεχή κίνηση έδινε τον τόνο στην όλη ομάδα. Ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ρούσσος ήταν στην υποδοχή του κόσμου ενώ ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Λεωνίδας Φοντριέ  μπαινοβγαίνανε συνεχώς  στην κουζίνα για να μεταφέρει τις όποιες αστοχίες και μικροκαθυστερήσεις από την σάλα. Όλα κυλούσαν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι με τον επαγγελματισμό όλου προσωπικού να εντυπωσιάζει για την  ταχύτατη εξυπηρέτηση, αλλά και το ευγενικό χαμόγελο όλων. Τα πολύχρωμα φωτορυθμικά «έλουζαν» τον χώρο απ’ ακρη σ’ άκρη και η μουσική από τον έμπειρο DJ ανέβαζε το κέφι προοδευτικά  καθώς φτάναμε σιγά σιγά στο σημείο μηδέν που το 2022 θα μέτραγε τα δέκα του τελευταία δευτερόλεπτα.

Και έφτασε η ώρα της αντίστροφης μέτρησης για την νέα χρονιά. Όλοι κατέβηκαν και γέμισαν την πίστα, και η ασυγκράτητη χαρά ξεχείλισε μονομιάς στις 12 ακριβώς. Όλοι φιλούσαν όλους. Υψωμένα χέρια πανηγύριζαν την έλευση της νέας χρονιας. Αγκαλιές, ευχές και ελπίδες για το 2023, την χρονιά  που ήρθε λουσμένη, στα λαμπερά φώτα των προβολέων, την δυνατή μουσική, τα κομφετί και τις μπουρμπουλίθρες που έριχνε προς πάσα κατεύθυνση η κα. Ευαγγελία Χαλκιά.

Ένα μοναδικό κλίμα αγάπης και πραγματικής ένωσης από καρδιάς. Μετά το εορταστικό Happy new Year από τους ABBA σειρά πήραν τα ζεϊμπέκικα και τα χασαποσέρβικα δυναμιτίζοντας την ατμόσφαιρα με άρωμα Ελλάδας. Από εκείνη την στιγμή και για πολλές ώρες μετά η πίστα δεν άδειασε ούτε λεπτό με μικρούς και μεγάλους να χορεύουν συνεχώς.

Τα πάρτυ τα είχε όλα. Σάλσα, ρούμπα και μερένγκε, από την Λατινική Αμερική, αλλά και οι σύγχρονες Αιγυπτιακές  μουσικές επιτυχίες που επιμελήθηκε με μοναδικό κέφι ο DJ, υποχρεώνοντας όλους να λικνίσουν την μέση τους… ακολουθώντας τις ξεσηκωτικές οριεντάλ μελωδιές. Κορυφαίος χορευτής και πρωταγωνιστής της βραδιάς μεταξύ πολλών άλλων  ο μικρός Καρίμ που τράβηξε τα βλέμματα και τα χειροκροτήματα όλων με τον μοναδικό του χορό.

Από το Πρωτοχρονιάτικο γλέντι δεν έλειψαν βέβαια και τα μωρά που οι γονείς τους, αλλά και πολλοί άλλοι τα κρατούσαν συνεχώς αγκαλιά χορεύοντας και παίζοντας μαζί τους. Κάποια άλλοι μικροί μπόμπιρες όπως ο Πέτρος Χαλκιάς απολάμβαναν το ύπνο τους στα γνωστά σε πολλούς αυτοσχέδια κρεβάτια από ενωμένες καρέκλες, με τους γονείς τους να τα προσέχουν εναλλάξ μεταξύ των χορευτικών διαλλειμάτων.

Η γιορτινή βραδιά έφτασε γύρω στις τέσσερις το πρωί προς το τέλος της αφήνοντάς  όλους με την γλυκιά απόλαυση του ανταμώματος, της αγκαλιάς, αλλά και της δύναμης και της αισιοδοξίας που ανατροφοδοτεί η κοινωνική επαφή μιας παροικίας που όλοι γνωρίζονται με όλους από κάποια κοινή χρονιά στο ίδιο Νηπιαγωγείο, στην ίδια πόλη, στην ίδια χώρα. 

Στην μεγάλη πίστα του γλεντιού είδαμε μεταξύ πολλών άλλων τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν, τους Κοινοτικούς Επιτρόπους κ.κ. Ανδρέα Ρούσσο, Λεωνίδα Φοντριέ, Στέλιο Χαλκιά.

Αρέσει σε %d bloggers: