Την Παρασκεύη 30 Δεκεμβρίου ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος του Καΐρου αναβίωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το παλιό έθιμο που θέλει τον Αϊ Βασίλη να έρχεται με βαρκάκι από τον Νείλο στην προβλήτα του Ομίλου και να φέρνει μαζί του δώρα και ευχές για όλα τα μικρά παιδιά.

Από νωρίς το μεσημέρι το γιορτινό σκηνικό είχε στηθεί με τον κ. Γιώργο Ρεκτσίνη πρόεδρο του Ε.Ν.Ο.Κ να φροντίζει την κάθε λεπτομέρεια και για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους φίλους του Ομιλου.

Η μέρα ηλιόλουστη και ανοιξιάτική και η θέα του μεγάλου ποταμού ειδυλλιακή. Τα τραπέζια στρωμένα και γεμάτα με τους πάροικους αλλά και με τα μέλη του Ομίλου που απολάμβαναν τα γευστικά πιάτα και αντάμωναν με τις παρέες τους.                                                 Από την άλλη μεριά η παιδική σκηνή τα είχε όλα. Την προσμονή του Αϊ Βασίλη, τις κούνιες και φυσικά το τεράστιο φουσκωτό στην μέση του κήπου που σαν γιορτινός μαγνήτης τραβούσε όλα τα παιδάκια.

Τα παπούτσια λοιπόν έξω και όλοι μέσα για ατελείωτες τσουλήθρες και χοροπηδητά. «Πότε θα έρθει ο Αϊ Βασίλης ρωτούσε ένα παιδάκι. Θα έρθει δεν αργεί έλεγε ο μπαμπάς. Παίξε λίγο ακόμα στο φουσκωτό και θα σου πω. Και ο μπόμπιρας χανόταν μέσα στο φουσκωτό και γέλαγε παίζοντας με τα άλλα παιδάκια. Κάποιες στιγμές κάποια κλαίγανε, αλλά έτσι είναι το παιχνίδι.

Έρχεται … έρχεται φώναξε κάποιος γύρω στις τέσσερις το απόγευμα. Ελάτε τον βλέπω πάνω στο βαρκάκι να πλησιάζει. Σαν να ηλεκτριστήκανε τα παιδιά με το κάλεσμα του Άγιου Βασίλη. Παράτησαν το φουσκωτό, έβαλαν τσάτρα πάτρα τα παπούτσια τους, χωρίς να δέσουν φυσικά τα κορδόνια και έτρεξαν με τους γονείς τους να τον προϋπαντήσουν.

Χειροκροτήματα, χαμόγελα και προσμονή μεγάλη από όλους όσο πλησίαζε το βαρκάκι. Και βλέποντας αυτά τα λαμπερά και αστραφτερά προσωπάκια της Αναστασίας, της Αλεξίας, της Κωνσταντίνας, του Παντελή του Αλέξη και των άλλων παιδιών που τα μάτια τους ήταν καρφωμένα πάνω του, πέρναγε σε όλους μας φευγαλέα η ιδέα, μπας και ο Αϊ Βασίλης είναι αληθινός και δεν είναι τελικά ο αγαπητός σε όλους μας Γιώργος Αγγελίδης και τα δώρα τα φέρνει αυτός από τα γράμματα που διάβασε από τα παιδιά.

Στους μεγάλους έλιωνε στην στιγμή αυτή η ιδέα, αλλά στα παιδιά η φλόγα ήταν δυνατή και το καμπανάκι του Αι Βασίλη τα οδηγούσε όλα πίσω του προς τον κήπο. Αφού κάθισε μπροστά από το φουσκωτό μαζί με τον βοηθό του και πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου μοίρασε τα δώρα σε κάθε παιδάκι που όταν άκουγε το όνομά του έτρεχε στην αγκαλιά του. Τεράστια χαμόγελα με τα παιδικά χέρια να αγκαλιάζουν τις μεγάλες πολύχρωμες σακούλες με τα δώρα.

Και από την άλλη μεριά οι μαμάδες, οι μπαμπάδες, οι παππούδες και οι γιαγιάδες με τα κινητά στα χέρια να τραβάνε φωτογραφίες και βίντεο από την μαγική στιγμή και να αγκαλιάζουν τα πιτσιρικάκια δίνοντάς τους όλη την τρυφερότητα της καρδιάς τους και πολλές πολλές ευχές.

Επόμενη μεγάλη έκπληξη της ημέρας τα μαγικά μπαλόνια που φουσκώνοντάς τα ο μάγος των μπαλονιών, τα μεταμόρφωνε σε σπαθιά, καπέλα και καρδιές δυναμιτίζοντας την παιδική φαντασία για ακόμα μια φορά. Φρέσκες ιδέες και νέας σενάρια παιχνιδιού ξεκινούσαν με τους μικρούς να χωρίζονται σε ομάδες και να ξιφομαχούν ή απλά να τρέχουν με τα μπαλόνια στο κεφάλι.

Η γιορτινή ημέρα έφτασε στο τέλος της και όλοι, μικροί και μεγάλοι έφυγαν ευχαριστημένοι με την υπόσχεση και την προσμονή της επόμενης χρονιάς. Σημαντική στιγμή για την προβολή του Ναυτικού Ομίλου και των δράσεων του ήταν  το αφιέρωμα της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ στην Ελλάδα σε πρωινή εκπομπή του Σαββάτου

Στην χαρούμενη εκδήλωση του Ναυτικού Ομίλου παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Κοινοτικός Επιτροπός κ. Ανδρέας Γιόσρι, η Οικονομική Διευθύντρια του Ε.Π.Κ.Κ κα Κωνσταντίνα Γεδεών

Δείτε το απόσπασμα του αφιερώματος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (πλάνα Ναταλί Σαΐντ)

Δείτε εικόνες από την ημέρα

Αρέσει σε %d bloggers: