Το  Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, επίσημα αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στο Κάιρο, ανακοινώνει ότι  από 1/2/2023 δέχεται αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κ.Ε.Γ  για απόκτηση του  μοναδικού  αναγνωρισμένου πιστοποιητικού Ελληνομάθειας.

Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι η 20ή Μαρτίου 2023.

Οι εξετάσεις για τα έξι διαφορετικά επίπεδα Ελληνομάθειας θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 23 έως την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 στις αίθουσες του Ε.Π.Κ.Κ.

 Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι υποψήφιοι που έχουν συμπληρώσει το 8ο έτος της ηλικίας τους την 31η Μαΐου του τρέχοντος έτους. Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για το επίπεδο Α1 για παιδιά 8-12 ετών έχουν τα παιδιά αλλοδαπών, αλλογενών και ομογενών που είναι 8–12 ετών (έχουν συμπληρώσει το 8ο έτος και δεν έχουν υπερβεί το 12ο την 31η Μαΐου του τρέχοντος έτους).  Ωστόσο συστήνεται στους υποψήφιους ηλικίας κάτω των 16 ετών να μην επιδιώκουν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του Β2, του Γ1 και του Γ2 επιπέδου, γιατί το περιεχόμενο των εξεταστικών θεμάτων απαιτεί γνώσεις και εμπειρίες που δε διαθέτουν οι μικρής ηλικίας υποψήφιοι.

Δείγματα θεμάτων βρίσκονται αναρτημένα ή αναρτώνται στην ιστοσελίδα http://www.greeklanguage.gr/certification/node/12.

 Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα 26441518-26384977, Δευτέρα έως Πέμπτη, εκτός αργιών από 9 το πρωί έως 9 το βράδυ.»

                                                                        Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Ε.Π.Κ.Κ.

                                                                        Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος

Αρέσει σε %d bloggers: