Εξετάσεις Ελληνομάθειας στο Ε.Π.Κ.Κ
11/02/2023
Τσικνοσάββατο με τους ειδικούς. Όποιος το χάσει … θα χάσει!
13/02/2023
Show all

Ο εορτασμός των 10 χρόνων του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Αιγύπτου και ο απολογισμός μιας γόνιμης και αποδοτικής Προεδρίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

φωτο: Morkos Ishac

Με μία λαμπρή τελετή το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων  της Αγγλικανικής Εκκλησίας στο Ζαμάλεκ εορτάστηκαν τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Αιγύπτου.

Σκοπός του Συμβουλίου των Εκκλησιών, το οποίο ιδρύθηκε το 2013 ήταν η εμβάθυνση του διαλόγου, αλλά και ο συντονισμός των κοινών δράσεων μεταξύ των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Αίγυπτο.  

Από το 2021 έως και σήμερα την προεδρεία του Συμβουλίου είχε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής με εκπρόσωπο και Γενικό Γραμματέα τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό.

Κατά την εορταστική εκδήλωση των 10 χρόνων παραδόθηκε και επισήμως η προεδρεία του Συμβουλίου στην Αγγλικανική εκκλησία και πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις στους προκαθημένους των  Χριστιανικών εκκλησιών της Αιγύπτου που με την δική τους πρωτοβουλία ιδρύθηκε το Συμβούλιο.

Η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β βραβεύτηκε για την συμβολή τους στην ίδρυση αλλά και την ενεργητική ενθάρρυνση κοινών δράσεων μεταξύ των Εκκλησιών.

Το βραβείο παρέλαβε αντ’ αυτού ο Σεβασβιώτατος Μητροπολίτης Πηλουσίου Νάρκισσος λόγω του ότι ο Μακαριώτατος βρίσκεται σε ιεραποστολικό ταξίδι στην Αφρική

Βραβεύτηκε επίσης και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός για την άοκνη διακονονία του στα θέματα του Συμβουλίου, οποίος ανέπτυξε εκτενώς στον λόγο του, με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα την πλούσια δράση των επιμέρους επιτροπών κατά την τελευταία διετία παρόλες τις δυσκολίες που όπως είπε αντιμετωπίστηκαν λόγω της πανδημίας.

Μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου παρατέθηκε  επίσημο γεύμα. Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε  η Αντιπρόεδρος κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου. Παρέστησαν επίσης ο κ. Σαλέμ Κασίς Πρόεδρος της εκκλησίας των Αρχαγγέλων Ντάχερ με την σύζυγό του, η κα Αρλέτ Μόνσεφ Πρόεδρος του H.O.C με τον σύζυγό της και ο πατέρας Γιούσεφ με την σύζυγό του. 

Δείτε εικόνες από την εορταστική βραδιά

Αρέσει σε %d bloggers: