Την Παρασκευή 10 Μαρτίου τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου μετέβησαν στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας για να συγχαρούν, αλλά και για να έχουν μια πρώτη συνάντηση συνεργασίας και γόνιμης ανταλλαγής απόψεων με την νεοεκλεγείσα Κοινοτική Επιτροπή της ΕΚΑ.

Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής, έκανε πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει στο μήνυμά του στην πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΚΑ, να επισκεφτεί με τα μέλη της Καϊρινής Διαχειριστικής Επιτροπής το νέο συμβούλιο της Αλεξανδρινής Κοινοτικής Επιτροπής. Μαζί του στην πρώτη αυτή συνάντηση οι  Αντιπρόεδροι κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γενική Γραμματέας κα Βίλλυ Πολίτη Ζουέ και Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Ανδρέας Ρούσσος, Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΑ κ. Ανδρέας Βαφειάδης τους υποδέχτηκε και τους καλωσόρισε με χαρά μαζί με τα μέλη του νέου Συμβουλίου που αποτελείτο από τον: κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο Αντιπρόεδρος Α΄, κ. Νικόλαο Κόπελο Αντιπρόεδρος Β΄, κ. Νικόλαο Κατσιμπρή Γενικός Γραμματέας,  κ. Ευάγγελο Νεαμονίτη Αναπληρωτής Οικονομικού Επόπτη και κ. Βασίλειο Ζουέ Κοινοτικό Επίτροπο.

Ο κ Βαφειάδης αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τους συναδέλφους του ανέπτυξε το όραμα της νέας Κοινοτικής Επιτροπής για την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, αλλά και τις επιμέρους σκέψεις και ιδέες για την άμβλυνση των όποιων δυσκολιών και προκλήσεων που θα παρουσιαστούν στο μέλλον.

Ο κ. Καβαλής με την σειρά του συνεχάρη τα μέλη της νεοεκλεγείσας Κοινοτικής Επιτροπής και επισήμανε ότι «οι προκλήσεις και οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός στο εγγύς μέλλον είναι κοινές και για τις δύο κοινότητες. Κοινές είναι όμως και οι ευκαιρίες που θα αναδυθούν για ανάπτυξη και διεύρυνση των υπεραινώβιων κοινοτήτων μας σε όλους τους τομείς της δράσης μας, με κορυφαίο το θέμα των εκπαιδευτηρίων που καλούμαστε να το προσεγγίσουμε από κοινού ισορροπώντας την λογική με το συναίσθημά μας. Κάτω από αυτό το πρίσμα η συμπαράσταση και η στήριξη μας στα σχέδιά σας είναι δεδομένη και αυτονόητη».

Με αυτά τα λόγια, αλλά και την ενεργή πεποίθηση των δύο Κοινοτήτων για την ευημερία και την προκοπή του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού ολοκληρώθηκε  η πρώτη αυτή συνάντηση που πέραν από τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα απηχεί και την ουσιαστική ανάγκη των μελών και των δύο Κοινοτήτων για συνεργασία στην βάση των κοινών αρχών και αξιών των Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

Μετά το πέρας της εποικοδομητικής συνάντησης οι οικοδεσπότες παρέθεσαν πλούσιο γεύμα στην Καΐρινή αποστολή και όλοι μαζί σε χαρούμενο κλίμα απόλαυσαν τα γνώριμα εδέσματα της εξαιρετικής κουζίνας της «Ένωσης».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ως μία κίνηση αβρότητας προς το νέο συμβούλιο ο κ. Καβαλής εκ μέρους όλης της Διαχειριστικής Επιτροπής προσέφερε στον κ. Βαφειάδη μια  ολοκληρωμένη σειρά των σημαντικών εκδόσεων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

(Εικόνες: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος/ΕΚΑ)

Αρέσει σε %d bloggers: