Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο. Ανακοίνωση
12/03/2023
Η Κόπωση στην Πράσινη Ευρώπη
13/03/2023
Show all

Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα

Βασίλης Α. Πουλαρίκας

Την Κυριακή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Τακτική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

Το ΝΕΟ ΦΩΣ και το ekkairo.org βρέθηκαν στον φιλόξενο χώρο του Συνδέσμου στην 3η Σεπτεμβρίου. Θελήσαμε να καταγράψουμε  εκ του σύνεγγυς το κλίμα, αλλά και να μιλήσουμε και δια ζώσης με τους υποψηφίους και με όλους τους «ανθρώπους» του Σ.Α.Ε  που από νωρίς όπως μας είπαν οι κυρίες της Γραμματείας επικρατούσε μια χαρούμενη, αλλά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με πολλά μέλη να προσέρχονται στα γραφεία για να τακτοποιήσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις για να μπορέσουν να ψηφίσουν.

Στην μεγάλη αίθουσα του εντευκτηρίου και στις εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης  ο πρόεδρος του Συνδέμου κ. Κώστας Μιχαηλίδης αφού καλωσόρισε τον επίτιμο πρόεδρο κ. Φίλλιπο Κοσσένα, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή αλλά και όλους ονομαστικά τους προέδρους και τους εκπροσώπους των Σωματείων προχώρησε σε μια συνοπτική περιγραφή των δράσεων την διαχειριστικής περιόδου. Μίλησε για το πρόσφατο ταξίδι του στην Αίγυπτο, που σκοπό είχε, όπως είπε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΕΝΟΑ και του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης για να διασφαλιστεί, μια μόνιμη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζει ο Όμιλος.

Μετέφερε επίσης προς τα μέλη τις ευχές και την ευλογία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’. Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στις εποικοδομητικές συναντήσεις  και τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε με τα μέλη των  Διαχειριστικών Επιτροπών του Καΐρου και της Αλεξανδρείας που όπως ανέφερε «επιβεβαιώνουν τις άριστες σχέσεις που διατηρεί ο Σύνδεσμός μας, με όλους τους φορείς στην Αίγυπτο».

Στην συνέχεια μίλησε για τον βασικό πυλώνα των δράσεων του Συνδέσμου λέγοντας χαρακτηριστικά «Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, το έργο της Κοινωνικής Πρόνοιας παραμένει ανεπηρέαστο και αδιάκοπο και ο Σύνδεσμος συνεχίζει να είναι δίπλα στους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη.»

Αφού ακούστηκαν τα στοιχεία από τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό και αναλύθηκαν τα έργα των εφοριών, πήραν τον λόγο τα μέλη του Συνδέσμου για να χαιρετήσουν τις εργασίες της συνέλευσης, να εκφράσουν ιδέες, απόψεις και ενστάσεις, αλλά και για να συστηθούν όσοι έβαζαν για πρώτη φορά υποψηφιότητα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι : «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να  μπορώ να παρευρίσκομαι στις συνελεύσεις του Συνδέσμου. Έλεγα πάντα όποτε πήγαινα στις συνελεύσεις της Ελληνικής Κοινότητας στην Αλεξάνδρεια ότι είμαστε μια παροικία με δύο διοικήσεις, γιατί παροικούμε εν Αιγύπτω. Μόνοι μας στην Αίγυπτο είμαστε πολύ λίγοι, με εσάς εδώ γινόμαστε πάντα πιο πολλοί και πιο δυνατοί. Με αυτό το πνεύμα την περασμένη Δευτέρα είχαμε συνεδρίαση στο Κάιρο, προχθές είχαμε κοινή συνεδρίαση με την ΕΚΑ στην Αλεξάνδρεια και σήμερα είμαι μαζί σας. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία δεν είναι μόνο στην θεωρία, αλλά γίνεται και πράξη.»

Συνεχάρη επίσης το Προεδρείο του ΕΝΟΑ για τις ακάματες προσπάθειες του, αλλά και τις μετρήσιμες πλέον επιτυχίες που κατέγραψε ο Όμιλος με την πρόσφατη συμφωνία με τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Ο κ. Καβαλής μίλησε επίσης και για την ανάγκη για ενότητα όλου του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού που όπως είπε χαρακτηριστικά επιτάσσουν οι χαλεποί καιροί που διανύουμε. Αναφέρθηκε επίσης και στην αμείλικτη αριθμητική συρρίκνωση του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, ενώ δεσμεύτηκε προσωπικά ότι στην ερχόμενη τετραετία θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός στήριξης μεταξύ των Κοινοτήτων του Καΐρου και της Αλεξανδρείας που θα μας προστατέψει όπως είπε από τα πράγματα που έρχονται.

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο νέοι υποψήφιοι που μίλησαν για τον εαυτό τους αλλά και για την ανάγκη τους να προσφέρουν ακόμα περισσότερα στις δράσεις του Συνδέσμου.

Ο Πρόεδρος του ΕΝΟΑ κ. Ρότζερ Γκάττ ευχαρίστησε από το βήμα για ακόμα μια φορά  τον κ. Μιχαηλίδη για την ενεργή συμβολή του στην δύσκολη περίοδο που διάνυσε ο Όμιλος. Αναφέρθηκε επίσης και στο πρόσφατο ταξίδι στην Αίγυπτο που το χαρακτήρισε ως ένα ταξίδι σταθμό στην νέα σελίδα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών.

Μετά τον πέρας των ομιλιών όλα τα μέλη  κατευθύνθηκαν στις κάλπες που έμειναν ανοιχτές έως τις τέσσερις το μεσημέρι. Τα τραπέζια γέμισαν και η κουζίνα πήρε φωτιά με τους Αιγυπτιώτες να απολαμβάνουν τα πεντανόστιμα πιάτα από το γνωστό μενού του Συνδέσμου.  

Αργά το απόγευμα βγήκαν τα αποτελέσματα δικαιώνοντας τις προσδοκίες, αλλά και τις προβλέψεις των περισσοτέρων. Ο κ. Μιχαηλίδης εμφανώς ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, δήλωσε «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με την εμπιστοσύνη και την στήριξη που έδειξαν στα μέλη του Συμβουλίου οι Αιγυπτιώτες που μας ψήφισαν. Ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τα 90 μας χρόνια με ενότητα και προσήλωση στις αξίες και τις αρχές της ιστορικής μας διαδρομής.

Ως ΝΕΟ ΦΩΣ και ekkairo.org ευχόμαστε στα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου δύναμη και επιμονή για την πραγμάτωση όλων των στόχων και των επιδιώξεών τους.

Δείτε τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΕΚΚ κ. Χρήστου Καβαλή

Δείτε εικόνες από την ημέρα

Αρέσει σε %d bloggers: