Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, στο Φάληρο στις 12:00 το μεσημέρι, στην έδρα του ιδρύματος Ωνάση επαναλήφθηκε μια συνάντηση μετά από τριάντα χρόνια.

Κοινοί παράγοντες στις δυο συναντήσεις που απέχουν περίπου 30 χρόνια η μια από την άλλη, ο οικοδεσπότης και Πρόεδρος του ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρίου αλλά και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΚΑ και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση κ. Στέφανος Ταμβακης. Νέοι συμμετέχοντες ήταν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της Αιγύπτου, Χρήστος Καβαλής (Ε.Κ.Κ) και Ανδρέας Βαφειάδης (ΕΚΑ), με τον οποίο ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε για πρώτη φορά. 

Το κλίμα με μια λέξη Αιγυπτώτικο! 

Η συζήτηση θερμή, ειλικρινή αλλά και ουσιαστική. Η συνάντηση γνωριμίας των δυο Προέδρων του κ. Παπαδημητρίου και του κ. Βαφειάδη εξελίχθηκε σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για  το σήμερα των Κοινοτήτων, τα σχέδια συνεργασίας των δυο φορέων του Ελληνισμού στην Αίγυπτο, αλλά και τις σκέψεις για το μέλλον. Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων άκουσαν με προσοχή τις απόψεις και συμβουλές του Προέδρου κ. Α. Παπαδημητρίου καθώς και του έμπειρου Επίτιμου Προέδρου της ΕΚΑ κ. Στέφανου Ταμβάκη.

Η συνάντηση κράτησε διπλάσιο χρόνο από τον προγραμματισμένο καθώς το ενδιαφέρον του κ. Α. Παπαδημητρίου για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό είναι έντονο και εκφράζεται με ποικίλους τρόπους, και θεσμικά ως Ίδρυμα Ωνάση και προσωπικά ως Οικογένεια Παπαδημητρίου, με τελευταία χειρονομία αυτή της συμβολής τους στην ανακαίνιση του εντευκτηρίου του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων (ΣΑΕ).

Κλείνοντας την συνάντηση οι τέσσερεις Πρόεδροι υποσχέθηκαν να μην αφήσουν άλλα 30 χρόνια για την επόμενη συνάντησή τους αλλά να επαναληφθεί σύντομα.

Αρέσει σε %d bloggers: