Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως πραγματοποίησε με επιτυχία την Τακτική Γενική της Συνέλευση το Σάββατο 7 Απριλίου με την παρουσία 40 μελών του Σωματείου.

Ο Πρόεδρος της Στέγης κ. Ζαχαρίας Φούμελης πήρε πρώτος τον λόγο κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης. Ευχαρίστησε για την παρουσία του, τον  Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Στέφανο, την Γενική Γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ, τον Κοινοτικό Επίτροπο της ΕΚΑ κ. Βασίλη Ζουέ, τους Προέδρους και τα μέλη των αδελφών σωματείων, αλλά και όλους τους παριστάμενους.

Τα υπόλοιπα μέλη τους Διοικητικού Συμβουλίου αποτελούσαν ο Αντιπρόεδρος κ. Θωμάς Βαγιωνίτης ο Γραμματέας κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, ο Ταμίας κ. Ανδρέας Ρούσσος και το μέλος κ. Απόστολος Γυφτογεωργίου, ενώ το μέλος κ. Λεωνίδας Φοντριέ απουσίαζε σε εκδρομή με τον Π.Α.Ο.Κ

Ο Γραμματέας κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν πήρε τον λόγο αναπτύσσοντας τον έντονο προβληματισμό του για το δίλημμα που καλούμαστε όπως είπε όλοι ως Παροικία να αντιμετωπίσουμε  και δεν είναι άλλο από την μείωση των αριθμών των Ελλήνων που επισκέπτονται την Στέγη. «Είναι πολύ δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε πλέον τα Σωματεία μας Ελληνικά. Οι πάροικοί μας, ενώ δεν εμφανίζονται στα Σωματεία μας, έχουν την απαίτηση να έχουν προτεραιότητα. Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε την Στέγη Ελληνική. Ζητάω από εσάς που είστε συνεχώς κοντά στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως να μεταφέρετε στους υπόλοιπους παροίκους ότι πρέπει να είμαστε όλοι κοντά σε όλα τα Σωματεία μας. Είναι αμαρτία να έχουμε καλούς χώρους, να έχουμε οργανωμένα Σωματεία, να έχουμε σχετικά καλές κουζίνες, τις φτηνότερες τιμές της αγοράς και τα Σωματεία μας να πάσχουν. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν όσο και αν προσπαθούμε γιατί καθημερινά έχουμε αυξήσεις σε όλα τα υλικά που προμηθευόμαστε. Ο Πρόεδρος και όλο το Συμβούλιο προσπαθούμε να κρατήσουμε την Στέγη Ελληνική. Βοηθήστε μας σε αυτό μας το έργο»

Αναφέρθηκε τέλος στην επιτυχημένη αλλαγή του καταστατικού, το οποίο όπως είπε έχει πλέον εγκριθεί και με βάση τις νέες διατάξεις, προβλεπόταν μεταξύ άλλων και η διενέργεια εκλογών την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.

 Ο κ. Γκρουνστέιν ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Συνέλευσης ότι οι υποψήφιοι ήταν ένας παραπάνω, με την κυρία Κωνσταντίνα Γεδεών να αποσύρει στο τέλος  την υποψηφιότητά της και όλοι να εκλέγονται αριστίνδην. Καλωσόρισε το νέο μέλος του Δ.Σ κ. Μιχάλη Κουκίδη, ο οποίος πήρε την θέση στον συμβούλιο του κ. Στέλιου Χαλκιά, που δεν έβαλε υποψηφιότητα.

Ο Ταμίας κ. Ανδρέας Ρούσσος πήρε τον λόγο στην συνέχεια κάνοντας μια εκτενή αναφορά στα οικονομικά στοιχεία της παρελθούσης  χρήσης ξεχωρίζοντας το πλεόνασμα των 56.000 Λιρών Αιγύπτου ενώ ευχαρίστησε από καρδιάς την Ελληνική Κοινότητα του Καΐρου στο πρόσωπο της κυρίας Βίλλυς Πολίτη Ζουέ για την πάγια κάλυψη των λογαριασμών του υγραερίου, του ηλεκτρικού καθώς και για την διάθεση του χώρου.

Ζήτησε στην συνέχεια  από τα μέλη της συνέλευσης την έγκριση της αύξησης της αμοιβής του Λογιστή  σε 1200 Λίρες Αιγύπτου καθώς και για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού. Και τα δύο αιτήματα εγκρίθηκαν παμψηφεί από τα μέλη.

Όπως συνηθίζεται στις συνελεύσεις όλων των Αιγυπτιώτικων Σωματείων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα μέλη της Στέγης που δεν είναι πια κοντά μας ενώ διαβάστηκα όλα τα ονόματα από τον Γραμματέα κ. Γκρουνστέιν.

Χαιρετισμό στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης απηύθυνε  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Στέφανος ο οποίος ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους για να ζήσουμε, όπως είπε ένα πραγματικό Πάσχα μια πνευματική και προσωπική διάβαση για μια καλύτερη πορεία στην ζωή όλων μας. Μετέφερε τέλος τις ευχές του Μακαριώτατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Νικοδήμου,

Η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ. κα Βίλλυ Πολίτη Ζουέ πήρε στην συνέχεια τον λόγο μεταφέροντας  τις ευχές του Προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστου Καβαλή καθώς και όλων των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής. «Ως Ελληνική Κοινότητα Καΐρου θα θέλαμε να ξέρετε ότι παρακολουθούμε την πορεία σας, και στηρίζουμε το έργο σας αντιμετωπίζοντας από κοινού όλες τις δυσκολίες»

Στην συνέχεια ακολούθησε πλούσιο γεύμα με ψαρικά προς όλους τους παριστάμενους.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρέστησαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος και η Ταμίας της «Μαρίας της Αιγυπτίας» κυρίες  Ευαγγελία Θηραίου και Άννα Αυγερινού και η Διευθύντρια του Ελληνικού  Γηροκομείου κα Αγγέλα Χαραλαμποπούλου.

Αρέσει σε %d bloggers: