Κάθε Πέμπτη η αυλή των Ελληνικών σχολείων στην Ηλιούπολη του Καΐρου παίρνει κυριολεκτικά φωτιά από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών της παροικίας μας που όλο το απόγευμα αθλούνται μέσα από τις Παροικιακές Αθλητικές Ομάδες του Καΐρου, τον γνωστό σε όλους μας Π.Α.Ο.Κ. Κυρίαρχο άθλημα  το ποδόσφαιρο, ο βασιλιάς των σπόρ, αλλά και το μπάσκετ και φυσικά η ρυθμική γυμναστική για τα κορίτσια μας.

Ως Νέο Φως και ekkairo.org προετοιμάζουμε ένα εκτενές αφιέρωμα μαζεύοντας φωτογραφικό υλικό από αυτές τις φοβερές Πέμπτες που μέχρι αργά το βράδυ χτυπάει η καρδιά της Καϊρινής παροικίας. Προπονήσεις των παιδιών με τον Π.Α.Ο.Κ. την ίδια ώρα που στο εντευκτήριο της  Ελληνικής μας Στέγης οι γονείς που περιμένουν τα παιδιά τους μετακινούνται από τραπέζι σε τραπέζι ανταλλάσσοντας όλοι με όλους τα τελευταία τους νέα και φυσικά κάποιες φορές πάρτυ γενεθλίων με τούρτες, χρωματιστά κεράκια και πολύ κέφι.

Θα φύγουμε όμως για λίγο από τον φυσικό χώρο του Π.Α.Ο.Κ στα σχολεία μας και θα δώσουμε το κλίμα της καταπληκτικής εκδρομής που τα 18 παιδιά της Καϊρινής παροικίας που πήγαν, πραγματικά ξεθεώθηκαν στο παιχνίδι και γέμισαν τις καρδιές τους με γλυκιές αναμνήσεις από το πρωί της Παρασκευής 7 Απριλίου έως αργά το απόγευμα της επόμενης ημέρας στον κατασκηνωτικό χώρο «Μπέτ Ελ Ουάντι» στην περιοχή Ουάντι Νατρούν.

«Περάσαμε ωραία ….όχι, όχι, όχι άλλαξα γνώμη, τελικά περάσαμε τέλεια» μας είπε η Μαρία Φοντριέ, πού από την σπιρτάδα της φωνής της στο τηλέφωνο νιώσαμε ότι αυτό το διήμερο αυτό ήταν μαγικό, ενώ η μικρή Αναστασία Ρεκτσίνη μας είπε ότι της άρεσε πολύ η πισίνα και τα ζαχαρωτά που ψήναμε, όπως είπε στην μεγάλη φωτιά .

Μαζί με τα παιδιά ήταν ο πρόεδρος του Π.Α.Ο.Κ. κ. Ανδρέας Ρούσσος, ο γραμματέας κ. Λεωνίδας Φοντριέ και ο ταμίας κ. Ανδρέας Γιόσρι, ο προπονητής του ποδοσφαίρου κ. Ατέια, η προπονήτρια της ρυθμικής γυμναστικής κυριά Ελένη Ταμπάκη και η κυρία Ναταλί Σαΐντ.

Ρωτήσαμε τον κύριο Ρούσσο για το πως ένιωσαν οι μεγάλοι σε αυτήν την εκδρομή και μας είπε: «Είμαστε συνεχώς όλοι πάνω από τα παιδιά, προσέχοντας την κάθε λεπτομέρεια για  την δική τους ασφάλεια χωρίς όμως να τους στερήσουμε επ’ ουδενί την ανεμελιά της παιδικής τους ηλικίας. Το διήμερο αυτό ήταν πολύ κουραστικό, αλλά μας γέμισε όλους με τόση αγάπη και νιώσαμε στο πετσί μας, για ακόμα μια φορά, τι σημαίνει να προσφέρεις για την παροικία μας, που όπως και να το κάνουμε είναι το σπίτι όλων μας».

Το «Μπέτ Ελ Ουάντι» είναι ένας σύγχρονος κατασκηνωτικός χώρος που εκτός από την διαμονή και την πλήρη σίτιση παρέχει απασχόληση μέσα από οργανωμένες  αθλοπαιδιές με την αρωγή εξειδικευμένου προσωπικού.

Τι έγινε όμως πραγματικά αυτό το διήμερο; Χαμός, μας είπε γελώντας η κυρία Σαΐντ. Από νωρίς το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ το πρόγραμμα ήταν γεμάτο. Όταν την ρωτήσαμε, μα τι τελικά κάνανε όλες αυτές τις ώρες, η απάντησή της η αποστομωτική. «Δεν μας χωράγανε οι ώρες με τόσα που είχαν προγραμματιστεί. Λοιπόν έχουμε και λέμε. Κράτα σημειώσεις. Τα παιδιά… και εμείς φυσικά κάναμε το τρομερό ZIP LINE, που ήταν ένας ξύλινος  πύργος γύρω στα 30 μέτρα, μπορεί και παραπάνω και δεμένοι πάνω σε ένα συρματόσχοινο πηδήξαμε στο κενό και ταξιδέψαμε μόνοι, παρέα με τους φόβους μας για 200 μέτρα μέχρι να πατήσουμε και πάλι στην Γη. Παίξαμε πόλο μέχρι τελικής πτώσης, τα παιδιά όχι εμείς (γέλια) στην πισίνα και ποδόσφαιρο στο γήπεδο.» Δίπλα της η κυρία Ταμπάκη που άκουγε την κουβέντα μας συμπλήρωνε με ενθουσιασμό «μην ξεχάσουμε το εργαστήριο ραπτικής περίτεχνων βραδινών ενδυμάτων από χαρτόνια και την πασαρέλα που τα μοντέλα μας καταχειροκροτήθηκαν. Και φυσικά το ξεφάντωμα μικρών και μεγάλων στο βραδινό  πάρτυ με τους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τα απαραίτητα Αιγυπτιακά «Σάμπι» που μας ξεσήκωσαν όλους για τα καλά.  Ααα και την φωτιά με τα ζαχαρωτά μάρς μέλοου που από την τόση γλύκα που γευτήκαμε θα ξαναφάμε ζάχαρη μετά το Πάσχα. Παίξαμε επίσης και μήλα με την μπάλα να ταξιδεύει με απίστευτη ταχύτητα από την μία άκρη μέχρι την άλλη, αλλά φάγαμε και καλομαγειρεμένα και εύγεστα φαγητά από την κουζίνα της κατασκήνωσης.»

Τις πληροφορίες αυτές τις μάθαμε από τους συνοδούς στο λεωφορείο της επιστροφής με τα περισσότερα παιδιά να είναι κατάκοπα και να κοιμούνται για να καλύψουν την χαμένη ενέργεια από αυτό το γλυκό διήμερο.

Δείτε παρακάτω τις εικόνες αλλά και τα βίντεο που μας έστειλα η κυρία Ναταλί Σαΐντ, η κυρία Ελένη Ταμπάκη και ο κ. Ανδρέας Ρούσσος

Τους ευχόμαστε να ξανακάνουν σύντομα μια τέτοια φανταστική εκδρομή!  

Αρέσει σε %d bloggers: