Όλοι μας με την καθημερινή μας περπατησιά στην ζωή αφήνουμε αναπόφευκτα κάποια ίχνη της παρουσίας ή και της απουσίας μας στον χρόνο που μας αναλογεί. Από το πρώτο μας κλάμα μέχρι την τελευταία μας πνοή, η ζωή μας είναι συνυφασμένη με αμέτρητες αναχωρήσεις και αφίξεις, με κύκλους που ανοίγουν την ίδια στιγμή που άλλοι κλείνουν. Βιώνουμε χαρούμενα συναισθήματα για κάτι που καλωσορίζουμε και τις περισσότερες φορές την ίδια εκείνη στιγμή της χαράς, προσπαθούμε να κρύψουμε ένα δάκρυ για κάτι που δεν θα είναι, ίσως και για πάντα πια κοντά μας.

Ένας τέτοιος κύκλος έκλεισε την Παρασκευή 23 Ιουνίου για την κυρία Μαρία Κεχρή Σύμβουλο Πρεσβείας Α’ η οποία μετά από έξι χρόνια στην διπλωματική αποστολή της Ελλάδας στο Κάιρο, θα υπηρετήσει από τα μέσα Αυγούστου ως Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας.

Ό Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου τίμησε την κυρία Μαρία Κεχρή και την αποχαιρέτησε από την διπλωματική αποστολή της Ελλάδας στην Αίγυπτο με μια σεμνή δεξίωση στον πανέμορφο και κατάφυτο κήπο της Πρεσβευτικής κατοικίας στο Ζαμάλεκ.

Στο πλευρό του μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Νικόδημος, η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Πόλλυ Ιωάννου, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Δέσποινα Χασιρτζόγλου, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστείν και ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ρούσσος, ο κ. Χρίστος Παπαδόπουλος Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, καθώς και οι συνάδελφοι της κυρίας Κεχρή από την Πρεσβεία.

Ο κύριος Παπαγεωργίου απευθυνόμενος προς την κυρία Κεχρή και όλους του παριστάμενους, ανέφερε « Σήμερα αποχαιρετούμε την κυρία Κεχρή. Μας στενοχωρεί αυτή η αναχώρηση, αλλά μας παρηγορεί το ότι κλείνει ένα κεφάλαιο την ίδια στιγμή που ανοίγει ένα νέο. Αυτούς τους εξίμιση μήνες, αλλά και  πριν καν έρθω εδώ η κυρία Κεχρή με έναν πολύ συγκροτημένο τρόπο, με ευθύνη και με απόλυτη επίγνωση της θέσης έφερε εις πέρας τα καθήκοντά της. Για εμένα ήταν μια εξαιρετική βοήθεια, από την πρώτη στιγμή. Ένας συνάδελφος ψύχραιμος και το τονίζω με έμφαση αυτό της το χαρακτηριστικό, με γνώση και άποψη, όπως ακριβώς αρμόζει στον ρόλο του Αναπληρωτή. Η σχέση της κυρίας Κεχρή με όλον τον κόσμο ήταν εξαιρετική και υποδειγματική. Για εμένα ήταν ένα εξαιρετικό στήριγμα και την ευχαριστώ θερμά. Θα ήθελα να της ευχηθώ τα καλύτερα στο νέο της πόστο». Στην συνέχεια ο κύριος Παπαγεωργίου έδωσε στην κυρία Κεχρή μια κάρτα στην οποία όλοι οι συνάδελφοι της στην Πρεσβεία είχαν γράψει τις ευχές τους για την νέα της πορεία στην Στουτγκάρδη. Βέβαια αστειευόμενος στην συνέχεια, μας ενημέρωσε ότι δεν είναι η κάρτα με τις ευχές το μόνο δώρο προς την αγαπητή συνάδελφο, αναφέροντας ότι το ουσιαστικό δώρο της το είχαν δώσει λίγες μέρες πριν.

Η κυρία Κεχρή συγκινημένη από τα θερμά λόγια του Έλληνα Πρέσβη στον δικό της αποχαιρετισμό τόνισε: «Αυτή η κάρτα που μου δίνετε κύριε Πρέσβη πιθανόν να έχει και την μεγαλύτερη αξία, γιατί αν και δεν την έχω διαβάσει ακόμα, είμαι σίγουρη ότι κρύβει όλη την αγάπη των συναδέλφων μου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για όλο αυτό το διάστημα που περάσαμε μαζί. Ήρθατε με πολύ όρεξη για δουλειά και με ένα όραμα. Θέλω να ξέρετε, ότι το μοιράστηκα και εγώ μαζί σας από την πρώτη στιγμή αυτό το όραμα και έκανα ότι ήταν δυνατόν για να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλατε από την πρώτη στιγμή, για την ενθάρρυνση που μου δώσατε πάντοτε με τα καλά σας λόγια, για όσα με μάθατε. Αν δεν είχα εξαντλήσει ήδη δύο θητείες στο Κάιρο θα ήθελα πολύ να παραμείνω και να συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί σας.»

Η κυρία Κεχρή στην συνέχεια του λόγου της απεύθυνε έναν θερμό ευχαριστώ προς όλους του παράγοντες της Καϊρινής παροικίας. Μίλησε για την σημαντική συμβολή της Εκκλησίας στον Ελληνισμό της Αιγύπτου, για τις αρμονικές και αδελφικές σχέσεις με τους συναδέλφους της στην Κυπριακή Πρεσβεία, αλλά και για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η Γενική Πρόξενος στο Κάιρο με την πρόσφατη και επιτυχημένη μετεγκατάσταση του Προξενείου. Αναφερόμενη στους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας στο Κάιρο τόνισε ότι φυλάνε Θερμοπύλες, με όραμα και συνεχείς δράσεις σε μια εποχή που οι αριθμοί βαίνουν μειούμενοι. Στην συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους  συναδέλφους της στην Πρεσβεία για την αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας μια ιδιαίτερη και τρυφερή αναφορά στον στενό της συνεργάτη όλων αυτών των χρόνων τον κύριο Γιώργο Οικονόμου

Η βραδιά κύλησε σε μια ήρεμη και φιλική ατμόσφαιρα με την κυρία Κεχρή και τον σύζυγό της κύριο Στρατή Κανάραχο να μοιράζονται από κοινού με όλους μας ιστορίες από την πορεία των έξι αυτών χρόνων, αλλά και να δέχονται αμέτρητες ευχές για ένα ευδόκιμο μέλλον στην νέα σελίδα της ζωής τους.

Ως ΝΕΟ ΦΩΣ και ekkairo.org ευχόμαστε στην κυρία Μαρία Κεχρή και στην οικογένειά της κάθε ευτυχία και επιτυχία στην Στουτγκάρδη.

Δείτε εικόνες από την αποχαιρετιστήρια βραδιά στην Πρεσβευτική Κατοικία

Αρέσει σε %d bloggers: