Υπογραφή Μνημόνιου συναντίληψης  μεταξύ του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς της Κύπρου με την πόλη Ντάχαμπ της Αιγύπτου
14/09/2023
Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων. Πρόγραμμα εκδηλώσεων Σεπτέμβριος-Οκτώβριος
15/09/2023
Show all

Επίσημη συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ν.Ο.Κ. κ. Γιώργου Ρεκτσίνη με τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης και το προεδρείο του Ε.Ν.Ο.Α  

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο γραφείου του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Ο κ. Ιωάννης Κωνσταντάτος υποδέχτηκε τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομιλου Καΐρου κ. Γιώργο Ρεκτσίνη , τον Γραμματέα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών κ. Ιωάννη Διακομιχάλη και τον Ταμία του Ομίλου κ. Ευάγγελο Πεζά και πραγματοποίησαν μια γόνιμη συνάντηση για την πορεία των θεμάτων που ταλανίζουν τον Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών.

Ο κύριος Κωνσταντάτος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις κινήσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί από μεριάς του Δήμου σχετικά με την διευθέτηση των προβλημάτων του Ε.Ν.Ο.Α.

Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης εξέφρασε  παράλληλα την πεποίθησή του για την επιτυχή έκβαση όλων των προσπαθειών, θυμίζοντας ότι η πορεία της οριστικής επίλυσης των προβλημάτων του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, ξεκίνησε με την υπογραφή στην Αλεξάνδρεια παρουσία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Θεόδωρου του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Ε.Ν.Ο.Α.

Με εδραιωμένη πλέον την ανάγκη, η οποία «γεννήθηκε» στην Αίγυπτο, για περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με όλους τους Αιγυπτιώτικους φορείς, οι συμμετέχοντες στην συνάντηση εισέφεραν σε ιδέες και δημιουργικές προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κύριος Κωνσταντάτος τίμησε στην συνέχεια στο πρόσωπο του κ. Ρεκτσίνη τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο του Καΐρου προσφέροντάς του το μετάλλιο της πόλης του Ελληνικού, καθώς και ένα βιβλίο με την ιστορία του Δήμου Αργυρούπολης. Από την πλευρά του ο κ. Ρεκτσίνης προσέφερε στον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτο, αλλά και στο κ. Διακομιχάλη για τον Ε.Ν.Ο.Α. ένα πιάτο της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και έναν καλαίσθητο χειροποίητο πάπυρο που απεικόνιζε το δέντρο της ζωής.

Αρέσει σε %d bloggers: