Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά βρίσκονται οι ήδη άριστες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα μεταξύ Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου με την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης μεταξύ του Κυπριακού Δήμου της Πόλεως Χρυσοχούς και της παραθαλάσσιας πόλης Ντάχαμπ, του Νοτίου Σινά.

Το μνημόνιο συναντήληψης αποκρυσταλλώνει με τον καλύτερο τρόπο, όλα τα κοινά στοιχεία που μοιράζονται οι δύο δημοφιλείς τουριστικού προορισμοί. Από την μορφολογία του εδάφους μέχρι την τουριστική στρατηγική στόχευση που επιδιώκουν.

Για ακόμα μια φορά ο Αιγυπτιώτης επιχειρηματίας κ. Αντώνης Καζαμίας ήταν το πρόσωπο  κλειδί αυτής της πρωτοβουλίας, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησε με την Αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου της Κρήτης με το Σάρμ Ελ Σέιχ.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν ο κ. Γιώτης Παπαχριστοφής Δήμαρχος της Κυπριακής πόλης και ο κ. Χάλιντ Φούντα Κυβερνήτης του Νότιου Σινά.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Παπαχριστοφής τόνισε ότι η υπογραφή αυτής της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων είναι το αποτέλεσμα την καλής και γόνιμης σχέσης μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, η οποία όμως επεκτείνεται στο επίπεδο των τοπικών αρχών, αγγίζοντας την καθημερινότητα του πολίτη.

Ο Κυβερνήτης του Νότιου Σινά κ. Φούντα στον δικό του χαιρετισμό αναφέρθηκε στις αιώνιες αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τις οποίες όπως είπε, καλούμαστε να επεκτείνουμε σε νέους ορίζοντες. Προσέθεσε επίσης ότι το Μνημόνιο αυτό, σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των ομορφότερων τουριστικών περιοχών της Αιγύπτου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ χαρακτήρισε την Κύπρο δεύτερη του πατρίδα.

Στην τελετή παρέστη επίσης και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, εκπροσωπώντας της Κυπριακή Κυβέρνηση, μεταφέροντας τον θερμό χαιρετισμό και τα συγχαρητήρια  του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδούλιδη για την υπογραφή της εξαιρετικής όπως τονίστηκε συμφωνίας.

Στην εκδήλωση έγινε ανάκρουση των δύο εθνικών ύμνων, προβλήθηκαν διαφημιστικά  βίντεο από τις δύο πόλεις ενώ οι καλεσμένοι παρακολούθησαν στην συνέχεια ένα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Αρέσει σε %d bloggers: