Είναι δραστήριοι, ακάματοι και έχουν στο μυαλό τους ένα όραμα, που δεν τους αφήνει να ησυχάσουν, ωθώντας τους  να το πραγματώσουν στον χώρο που ζουν και αγαπούν. Κουβαλάνε στις φλέβες τους, την κοσμοπολίτικη εμπειρία δύο ηπείρων και δύο μεγάλων πολιτισμών. Ο λόγος αυτού του μικρού αφιερώματος- παρουσίασης για τον γνωστό σε όλους μας κ. Μιχάλη Μπίσκο το αποτύπωμα του οποίου και οι δράσεις του στην Αίγυπτο εκτείνονται  πέρα από τα στενά όρια του Καΐρου. Δραστήριος και αποτελεσματικός με ότι έργο καταπιάστηκε ευελπιστεί να μπορέσει να προσφέρει τα μέγιστα και στην Λήμνο,.γενέτειρα της συζύγου του και τόπο που και ο ίδιος αγαπά από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε.

Ο δεύτερος υποψήφιος που παρουσιάζουμε είναι ο κ. Μαριαντώνης Πολίτης γιός του αειμνήστου Νικολάου Πολίτη Επιτίμου Αντιπροέδρου της Ε.Κ.Κ., αλλά και αδελφός της κας Βίλλυ Πολίτη Ζουέ Γενικής Γραμματέως της Ε.Κ.Κ. Πέραν όμως από την κληρονομιά που κουβαλάει ο κ. Πολίτης πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο που έχει δώσει το δικό του δυνατό στίγμα στα χρόνια της ζωής του και σίγουρα έχει πολύ δρόμο και πολύ όρεξη για να πραγματώσει το όραμα του για τον τόπο που ζεί. Διαβάστε πως οι ίδιοι παρουσιάζουν σε πρώτο πρόσωπο τους εαυτούς τους, τις επιδιώξεις τους για τις επικείμενες εκλογές, αλλά και για την “επόμενη ημέρα” αν τελικά εκλεγούν.

Ο κ. Μιχάλης Μπίσκος μας λέει : Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Κάϊρο της Αιγύπτου από Έλληνες γονείς. Σπούδασα πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Καΐρου και στην συνέχεια στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Το 1974 ξεκίνησα την καριέρα μου στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου, εργαζόμενος σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και το 1981 επέστρεψα στην Ελλάδα όπου ασχολήθηκα κυρίως ως ελεύθερος επαγγελματίας σε οικοδομικά και βιομηχανικά έργα. Με εξειδίκευση στην τεχνολογία της ηλιακής αλατό-παραγωγής, το 2016 εκπόνησα το πρώτο μου τεχνικό βιβλίο «Ηλιακή Αλοπηγία» που αναφέρεται στον σχεδιασμό την κατασκευή και την λειτουργία των αλυκών.

Τα τελευταία πέντε χρόνια επιχειρώ στην Αίγυπτο όπου εκτός από έργα ανάπλασης δικτίων υποδομής με νέα τεχνολογία, ασχολούμαι και με έργα αποκατάστασης και διάσωσης της πλούσιας Αιγυπτιώτικης πολιτιστικής μας κληρονομιάς που έχει απομείνει  στην Αίγυπτο.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχει ανακαινιστεί η ιστορική Πρεσβευτική κατοικία στο Ζαμάλεκ του Καϊρου και το εντευκτήριο του Ελληνικού Κέντρου Καϊρου, έχει αποκατασταθεί εκ βάθρων τον Κοινοτικό Ι. Ναό Αγ. Κων/τίνου και Ελένης στο Μπουλάκο του Καϊρου και τον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ι. Ναό Αγ. Νικολάου στο Χαμζάουι. Πρόσφατα ολοκλήρωσα την ανακαίνηση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καϊρου καθώς και το Μουσείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.

Το 1992 ίδρυσα στην Αθήνα με άλλους συντοπίτες του Καϊρινούς τον «Σύλλογο Ελλήνων Καΐρου», ο Φορέας που έχει συσπειρώσει εδώ και τρεις δεκαετίες τους Καϊρινούς στην Ελλάδα με αξιόλογη πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση και στον οποίο προεδρεύει έως και σήμερα. Μιλάω ελληνικά, αραβικά και αγγλικά. Είμαι  παντρεμένος και έχω δύο παιδιά.

Σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνω υποψήφιος για δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό «Ισχυρή Λήμνος» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Θωμά Λούκα. Σκοπός υποψηφιότητας μου ως δημοτικού συμβούλου στην Λήμνο με τον συνδυασμό «Ισχυρή Λήμνος», είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Λήμνο ειδικότερα στην καλλιέργεια και εκμετάλλευση του πρωτογενούς αλατιού από την δεύτερη σε μέγεθος αλατολίμνη της Ελλάδος, την Αλυκή Λήμνου. Η επένδυση εκμετάλλευσης της Αλυκής είναι αναγκαία γιατί θα καλύψει το εισαγόμενο στην χώρα μας αλάτι που σήμερα καταναλώνουμε στην Ελληνική αγορά και συγχρόνως θα δώσει ανάπτυξη στην τοπική οικονομία στην Β.Α. περιοχής του Νησιού που τόσο την έχει ανάγκη.

Ονομάζομαι Μαριαντώνης Πολίτης και είμαι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας.  Γεννήθηκα τον Ιούνιο του 1985 στο Κάιρο – Αιγύπτου από Έλληνες γονείς. Τελείωσα Γαλλικό Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια Γυμνάσιο και Λύκειο στην Αμπέτειο Σχολή. Έχω καταγωγή από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Η μητέρα μου είναι από την Πάτρα. Από μικρός ερχόμουν στην Ελλάδα, έμενα στο σπίτι μας στην Αιγείρα και νοιώθω πλέον Αιγειράτης.

Με αφορμή τις σπουδές μου ήρθα στην Αθήνα για να φοιτήσω στο ΕΚΠΑ Τμήμα Βιολογίας. Με την ενασχόληση μου με τα κοινά της σχολής συνειδητοποίησα ότι μου αρέσει η πολιτική και έτσι άλλαξα τομέα και σπούδασα Διεθνείς Σχέσεις στο State University of New York Empire State College από όπου αποφοίτησα με άριστα. Επίσης είμαι κάτοχος ΜΒΑ με ειδίκευση στο ανθρώπινο δυναμικό στο L’Institut Universitaire Kurt Bösch και μιλάω 4 γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Αραβικά.

Όταν τελείωσα τις σπουδές μου εργάστηκα εθελοντικά σε ένα ίδρυμα που αφορούσε τον Ελληνικό Πολιτισμό και η φαντασία μου με ώθησε να γράψω το πρώτο μου βιβλίο. Ως συγγραφέας και εκδότης έχω συγγράψει 4 βιβλία (Το Τάγμα των Φτερωτών 1, Το Τάγμα των Φτερωτών 2, Το Ταξίδι του Μύρκα και Ταξιδεύοντας στην Αίγυπτο). Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που βρίσκονται στην Αιγείρα.

Επειδή μου αρέσει η πολιτική και τα κοινά, έχω υπάρξει υπεύθυνος πολιτικής παράταξης στο Βιολογικό, γραμματέας του Student Union του NYC και Υπαρχηγός Λυκοπούλων στο Προσκοπείο. Επειδή με ενδιαφέρει πολύ ο Απόδημος Ελληνισμός, είμαι μέλος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλάδος και του ΑΧΕΠΑ.

Θεωρώ ότι η Δυτική Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και κρίνοντας από την πρώτη θητεία του κ. Φαρμάκη πιστεύω ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και για αυτό βρίσκομαι εδώ για να συνεισφέρω όσο μπορώ ώστε να συνεχιστεί το έργο που γίνεται.

Αρέσει σε %d bloggers: