Η διοίκηση του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία διεύρυνσης και επέκτασης των δράσεων του ιστορικού Ελληνικού Σωματείου της Παροικίας μας, συνάπτοντας μια ακόμα σημαντική συμφωνία αδελφοποίησης μεταξύ δύο Ελληνικών σωματείων με πλούσιο έργο.

Η ένωση, αλλά και ο προγραμματισμός κοινών δράσεων στο μέλλον μεταξύ του Ελληνικού Ναυτικού Όμιλου Καΐρου και του Ομίλου Φίλων Ακτής στην Ελλάδα αποτυπώθηκε με την υπογραφή και από της δύο πλευρές της διακήρυξης αδελφοποίηση τους.

Ο Ο.Φ.Α. ιδρύθηκε το 1929. Είναι ένα φυσιολατρικό Ελληνικό σωματείο που τα μέλη του βιώνουν μέσα από τις οργανωμένες και συνεχείς εξορμήσεις τους την γοητεία και την μαγεία των βουνών της πατρίδας μας.

Οι πρώτες συζητήσεις της αδελφοποίηση  ξεκίνησαν με την επίσκεψη σε ιδιωτικό ταξίδι του Προέδρου του Ο.Φ.Α. κ. Εμμανουήλ Καραμιτσόπουλου στην Αίγυπτο, όπου και συνάντησε τον Πρόεδρο του Ε.Ν.Ο.Κ. κ. Γιώργο Ρεκτσίνη.

Ο κ. Καραμιτσόπουλος γοητεύτηκε από την δυναμική παρουσία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και την μαγευτική τοποθεσία του Ναυτικού Ομίλου στον Νείλο. Ο σπόρος της επικείμενης  συνεργασίας κάρπισε ευχάριστα, όταν από την αρχή διεφάνη  μια ισχυρή χημεία μεταξύ της φιλοσοφίας των δύο σωματείων που έχουν ως κοινό άξονα την αγάπη για την φύση και τον αθλητισμό.

Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο Ομίλων άκουσαν με χαρά την προοπτική αυτή και παμψηφεί ενέκριναν την Αδελφοποίηση.

Η συμφωνία αυτή θα δίνει την δυνατότητα συμμετοχής σε όλα τα μέλη του Ναυτικού μας Ομίλου, στις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Ο.Φ.Α. στην Ελλάδα, όπως φυσικά και στους Έλληνες του Ομίλου Φίλων Ακτής, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να χαρούν την αθλητική κωπηλασία στο Νείλο καθώς και να απολαύσουν την  φιλοξενία στο ειδυλλιακό σημείο της Καϊρινής μεγαλούπολης.  

Δείτε το κείμενο της κοινής διακήρυξής.

Mnhmonio-synergasias

Μάθετε περισσότερα εδώ για τον Όμιλο Φίλων Ακτής

Αρέσει σε %d bloggers: