«Μετασχηματισμός Διαδικασιών Προξενικών Υπηρεσιών»

Το έργο αφοράστον ανασχεδιασµό και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχουνοι ελληνικές Προξενικές Αρχές ανά τον κόσμο,με στόχο τηνκαλύτερη επικοινωνία τους με τους Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό καθώς και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους.

Ειδικότερα, μέσω της Ψηφιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Αιτημάτων, θα διεκπεραιώνεται στο μέλλον μερικώς ή πλήρως ηλεκτρονικά, δηλαδή εξ αποστάσεως, σειρά αιτημάτων προς τις Προξενικές Αρχές. Η νέα ψηφιακή υπηρεσία ετέθη από τις αρχές του έτους σε λειτουργία στο σύνολο των 125 ελληνικών Προξενικών Αρχών, σε 85 χώρες ανά τον κόσμο, και επί του παρόντος εκτελείται από τους αρμόδιους χειριστές των Προξενικών Αρχών.

https://www.mfa.gr/epikairotita/diloseis-omilies/parousiase-tou-ergou-metaskhematismos-diadikasion-proxenikon-uperesion-nees-psephiakes-uperesies-gia-te-beltiose-tes-kathemerinotetas-ton-ellenon-tou-exoterikou-athena-15112023.html

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος και προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες πολίτες στις συναλλαγές τους με το Γενικό Προξενείο Καΐρου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Για την έκδοση Πιστοποιητικού «εν ζωή» (συνέχισης λήψης σύνταξης), απαιτούνται τα ακόλουθα δικαιολογητικά, τα οποία αναρτώνται στην ψηφιακή πλατφόρμα:

  1. Η πρώτη σελίδα της φορολογικής δήλωσης του συνταξιούχου, όπου αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του, ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ,
  2. Η απόφαση σύνταξης ή η βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, όπου αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλιζομένου (όχι ΑΜΚΑ).
Αρέσει σε %d bloggers: