Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Νικοδήμου τελέστηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου η καθιερωμένη κοπή της πίτας του Κοινοτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στο Ζεϊτούν του Καΐρου.

Στο  Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικόδημος μετά του οικείου ποιμενάρχου του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Θεόδωρου και του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Παρθένιου. Τους ύμνους έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Ρηγάκης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μετέφερε στο χριστεπώνυμο ποίμνιο του Αγίου Δημητρίου τις ευχές του για υγεία και προκοπή για την νέα χρονιά. Αναφέρθηκε επίσης στην χαρά που νιώθει που ιερουργεί στον καλαίσθητο και ιδιαιτέρως φροντισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος όπως τόνισε ακτινοβολεί, μετά και την πρόσφατη ανακαίνισή του από την Ελληνική Κοινότητα του Καΐρου.

«Μας δίνει σε όλους ιδιαίτερη χαρά και δύναμη όταν βλέπουμε την συνεχή και αγαστή συνεργασία-μέσα από απτές πράξεις- του Πατριαρχείου μας, με την Ελληνική Κοινότητα του Καΐρου, που σκοπό έχουν την προκοπή της Παροικίας μας στο Κάιρο.

Εξέφρασε τέλος την αγάπη και την σκέψη προς όλους, της Αυτού Θειοτάτης Μακαριώτητος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β’.

Η τυχερή της χρονιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν η κυρία Χριστίνα Μαυρουδή, η οποία και δέχτηκε τις ευχές και την αγάπη από όλους τους παριστάμενους.

(φωτο. κα Άννα Γεωργαλίδου)

Αρέσει σε %d bloggers: