Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου  ξεκίνησε Ανιχνευτικό Εργαστήρι με θέμα το επάγγελμα του ξεναγού. Την πρώτη μέρα του Εργαστηρίου ο κ. Γεώργιος Ρεκτσίνης, καταξιωμένος και έμπειρος ξεναγός και Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου, ήταν ο κύριος  εισηγητής του Εργαστηρίου. Ο κ. Ρεκτσίνης, παλαιός Πρόσκοπος ο ίδιος, παρουσίασε στους Προσκόπους ηλικίας Λυκείου, σημαντικές  πληροφορίες, αλλά και τα μυστικά του συναρπαστικού αυτού επαγγέλματος.

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέρα του Ανιχνευτικού Εργαστηρίου το οποίο περιλάμβανε πρακτική άσκηση, υπό την επίβλεψη του κ. Γιώργου Ρεκτσίνη. Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ ρωτήσαμε τους Προσκόπους, αν περατώθηκε το εκπαιδευτικό εργαστήριο και μας απάντησαν μειδιώντας, ότι θα επακολουθήσει και τρίτη ημέρα, αλλά πέραν αυτού δεν μπορούν να πουν τίποτε άλλο για την ώρα.

Δεν θα αναπαράγουμε τις φήμες που κυκλοφορούν και θα αρκεστούμε στο γεγονός ότι οι Πρόσκοποι του Καΐρου ταράσουν με τις δράσεις τους την νηνεμία της Καϊρινής μας Παροικίας και μας έχουν συνηθίσει σε απροσδόκητες και ενδιαφέρουσες εκπλήξεις.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, για ακόμα μια φορά την επόμενη πρόσκλησή τους, που είναι την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στην οποία καλούν όλη την παροικία, τους φίλους και τους γονείς των Προσκόπων  να συμμετέχουν στην μονοήμερη εκδρομή που οργανώνουν και την ονομάζουν «Βόλτα στο Κάιρο με τους Προσκόπους».

Επίσης μας ανακοίνωσαν, ένα ακόμα μεγάλο γλέντι που ετοιμάζουν και μας περιμένουν όλους. Το γνωστό και μη εξαιρετέο Τσικνοσάββατο  στις 9 Μαρτίου στο Προσκοπείο, όπου θα έχουμε την χαρά να ξεναγηθούμε και  στο «Προσκοπικό Μουσείο» που θα ανοίξει τις πύλες του μετά από την ριζική του ανακαίνιση. 

Τελικά, όπως έχουμε ξαναπεί, οι Πρόσκοποι του Καΐρου δεν παίζουν μόνο …

Δείτε τις εικόνες που μας έστειλαν οι Πρόσκοποι από το Ανιχνευτικό τους Εργαστήρι με θέμα το επάγγελμα του ξεναγού.

Αρέσει σε %d bloggers: