Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η εκδήλωση της Ονομασίας Προσκόπων Έθνους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ΣΕΠ. Τα διακριτικά μαντήλια απένειμε στους 170 νέους Προσκόπους Έθνους ο Υπουργός, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος συνεχάρη τους νέους Προσκόπους Έθνους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να πορεύονται με τις Αξίες του Προσκοπισμού.

Η ονομασία Προσκόπου Έθνους σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της Προσκοπικής προόδου των εφήβων Προσκόπων (Ανιχνευτών, 15 – 18 ετών), οι οποίοι – μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες της Προσκοπικής ζωής – έχουν αναπτύξει τις ικανότητες και κοινωνικές δεξιότητες, που θα τους οδηγήσουν στην ενήλικη ζωή με τις αρχές και τις αξίες που τους κάνουν χρήσιμους για την κοινωνία και ενεργούς πολίτες.

Από την Περιφερειακή Εφορεία Ελλήνων Αποδήμων Προσκόπων 10 Ανιχνευτές είχαν την τιμή και χαρά να συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 170 νέους Προσκόπους Έθνους ,  οι Ηλίας Σακελλάρης (2020),  Ισμαήλ Ραμπιέ (2020) από το Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρείας καθώς και οι Μαρία Κουκκίδη (2020), Άλι Φαρούκ (2021), Σαλίμπ Θάμπετ (2021), Γεώργιος Αντωνίου (2021), Κάρολ Γιακούμπ (2022), Παύλος Γιούσσεφ (2022), Γκάνα Σάαντ (2022), Βερόνικα Γεωργαλίδου (2022) από το Σύστημα Προσκόπων Καΐρου. Η Ανιχνεύτρια Μαρία Κουκκίδη συμμετείχε στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας τους Απόδημους Προσκόπους  και έλαβε το χαρακτηριστικό μαντήλι από τον Υπουργό κ. Κ.Πιερρακάκη και το δίπλωμα του πτυχίου από τον Πρόεδρο του ΣΕΠ κ. Γεώργιο  Χουρδάκη, παρουσία του Γενικού Εφόρου ΣΕΠ κ. Σταύρο Δημητρόπουλο.

Συγχαρητήρια στους Ανιχνευτές και σε Αρχηγούς τους για την σημαντική αυτή επιτυχία.

Δείτε εικόνες απο την εκδήλωση (φωτο Πρόσκοποι Καΐρου)

Αρέσει σε %d bloggers: