Την Παρασκευή 1 Μαρτίου το Ορθόδοξο Κλάμπ της Ηλιούπολης (H.O.C) γιόρτασε την συμπλήρωση 77 ετών  αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς, στην Αραβόφωνη Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Καΐρου. Η εορταστική ημέρα ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό της Παναγίας στην Ηλιούπολη, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Νικόδημος.  Η Πρόεδρος κα Αρλέτ Μόνσεφ και όλο του διοικητικό συμβούλιο του H.O.C. υποδέχτηκαν στην συνέχεια τους καλεσμένους στον περικαλλή χώρο του Ορθόδοξου Κλάμπ, όπου και έκοψαν την τούρτα, ενώ ακολούθησε πλούσιο γεύμα προς όλους.

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Καβαλής, ο οποίος και συνεχάρη την κα Μόνσεφ για την σημαντική, όπως τόνισε, συμβολή της στην ενδυνάμωση των ισχυρών δεσμών του Αραβόφωνου ποιμνίου με την Ελληνορθόδοξη Χριστιανική παράδοση, στυλοβάτης και εγγυητής της οποίας είναι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Σεβασβιώτατος Μητροπολίτης Ερμουπόλεως Νικόλαος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Αραβοφώνων κ. Κλώντ Νακάς, οι οποίοι μίλησαν με θερμά λόγια για την πολυτετή πορεία του H.O.C. αλλά και για την γόνιμη προεδρία της κας Αρλέτ Μόνσεφ, η οποία έχει αποδώσει πολύτιμους καρπούς την Αραβόφωνη Κοινότητα.

Η κα Μόνσεφ πήρε τέλος τον λόγο ευχαριστώντας όλους για την παρουσία τους στην εορταστική ημέρα, ενώ μοιράστηκε τα πλούσια συναισθήματα της, για την θετική ανταπόκριση του κόσμου, όλων των ηλικιών, όπως είπε, στις πολύπλευρες δράσεις του Ορθόδοξου Κλάμπ της Ηλιούπολης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο κ. Αθανάσιος Λεούσης, ο Γραμματέας της Πρεσβείας κ. Γιώργος Οικονόμου, ο  Επιτετραμμένος της  Κυπριακής Πρεσβείας κ.  Ονούφριος Οικονομίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φούμελης.

(φώτο Η.Ο.C)

Αρέσει σε %d bloggers: