Στον κατάμεστο Ιερό Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης συναντήθηκε το βράδυ της Ανάστασης όλη η Καϊρινή Παροικία για να λάβει το Άγιο Φως από τα χέρια του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ιππώνος Στεφάνου και να αναφωνήσει το Χριστός Ανέστη, με όλη την δύναμη της ψυχής και του σώματος.

Γύρω στις δέκα και μισή το βράδυ πυκνό σκοτάδι τύλιξε τον Ναό και  απόλυτη σιγή απλώθηκε απ’ άκρη σ’άκρη.

Η προετοιμασία της μετάβασης από το Σκότος στο Φως ξεκίνησε. Ο Πρωτοψάλτης κ. Αλέξανδρος Ρηγάκης πήρε την θέση του στο πλάι του Ιερού Βήματος άδωντας τους ύμνους, ενώ ο Αρχιερέας, ήρεμος και γαλήνιος πλησίασε την Ιερή Καντήλα με το Άγιο Φως και σηκώνοντας το φλογισμένο κερί άνοιξε διάπλατα την Ωραία Πύλη και αναφώνησε γοερά: «Δεύτε λάβετε Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός»

Με το Ιερό Ευαγγέλιο στα χέρια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ, οδήγησε όλο το εκκλησίασμα στον Πρόναο,  και με τα Άγιο Φως στα χέρια και με «σπασμένη» την φωνή από το βάρος της συγκίνησης μας ανήγγειλε το μεγάλο νέο ότι ο Χριστός Αναστήθηκε, και ότι ο Θάνατος νικήθηκε.          

«Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος

Το χαρμόσυνο Αναστάσιμο μήνυμα μοιράστηκε με αγάπη, με την ακλόνητη  πεποίθηση της Πίστης να μας  βεβαιώνει ότι θα εισέλθουμε στην χαρά του Κυρίου και την βεβαιότητα ότι η Ανάσταση θα μας λυτρώσει.

Ο Αρχιερέας στην συνέχεια γεμάτος χαρά και αγαλλίαση ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για την παρουσία τους στην μεγάλη και σημαντική στιγμή της Χριστιανοσύνης, ενώ μας μετέφερε την αγάπη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου, καθώς και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Νικοδήμου.

Την Αναστάσιμη ημέρα  την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος κα  Χρυσάνθη Σκουφαρίδου. Παρέστησαν επίσης οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Ανδρέας Γιόσρι και Στέλιος Χαλκιάς  η Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Όλγα Τζωρτζάτου, ο Κύπριος Γενικός Πρόξενος στο Κάιρο κ. Αριστόδημος Ασσιώτης, ο βοηθός του Έλληνα ΑΚ.ΑΜ στην Αίγυπτο Αντισμήναρχος  Κωνσταντίνος Πετρούλης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου και Άρχοντας του Πατριαρχείου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Κ. κ. Μιχάλης Μπίσκος.

Αρέσει σε %d bloggers: