Με τα πολυαγαπημένα και αθάνατα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, o Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων αποχαιρέτησε μελωδικά τη χειμερινή σαιζόν και καλωσόρισε το καλοκαίρι στις 31 Μαΐου.

Κατάμεστο το εντευκτήριο με fans της χορωδίας και της δουλειάς του δημοφιλούς μαέστρου Γιάννη Λαζαρίδη, απτή σχεδόν η ατμόσφαιρα χαρούμενης αναμονής καθώς το ένα μετά το άλλο τα καθίσματα καταλήφθηκαν και δεν έμενε παρά να δοθεί το σύνθημα για να ξεκινήσει η παράσταση.

Όπερ και έγένετο: Μετά τον πρόλογο του εφόρου Χορωδίας και Επιμόρφωσης Δημήτρη Δημητρίου, ξετυλίχθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα με είκοσι κλασικά τραγούδια του Μίκη από την Ομορφη Πόλη και το Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου μέχρι τη Μαρίνα, τον Λεβέντη και το Παλικάρι έχει καημό. Περιεκτικές και ενίοτε ποιητικές παρουσιάσεις των τραγουδιών έκαναν οι «επί του λόγου» ειδικές Αγγελική Βλαχάκη, φιλόλογος και Γεωργία Ζυγογιάννη, νομικός.

Οι στίχοι των μεγάλων μας ποιητών, η μουσική συνοδεία από τη Σταματία Σκαλενάκη στο πιάνο, τους Γιάννη Σταματογιάννη και Τόλη Κουκουγιάννη στο μπουζούκι, τον Νικόλα Βοστάνη στην κιθάρα και τον Θανάση Ψυλλά στη φυσαρμόνικα, μαζί με το καλοδουλεμένο σύνολο των χορωδών με σολίστ τους Ελένη Λαζαρίδου, Mαρία Νομικού, Πάρη Αμοργινό, Γκρέγκ Σαατσόγλου και την κεφάτη καθοδήγηση του μαέστρου Λαζαρίδη έδεσαν όμορφα σε μια παράσταση που συγκίνησε και ψυχαγώγησε – κυριολεκτικά – το ακροατήριο.

Μάλιστα, το “βρέχει στη φτωχογειτονιά” που τραγούδησε ο Δ. Δημητρίου με το κατάλληλο απέριττο ύφος, ήταν η αφορμή να ξεκινήσουν πολλοί παρόντες το ρυθμικό χειροκρότημα που συνόδεψε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα τραγούδια μέχρι το κλείσιμο της εκδήλωσης με το “Στρώσε το στρώμα σου για δυό” μέσα σε ατμόσφαιρα γιορτής. Ήταν πράγματι «Νύχτα μαγικιά» όπως την ονόμαζε το πρόγραμμα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του ΣΑΕ Κώστας Μιχαηλίδης, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Χριστοφορίδης, η ειδική γραμματέας Ελενα Φ. Κοσσένα και τα μέλη του Δ.Σ. Μαρία Μιχαηλίδου, Μυρσίνη Σουλτανάκη, Γεώργιος Μαρκουλής και Κωνσταντίνος Σαρίνας.

Δ/Τ: Σ.Α.Ε., Φωτογραφίες: Στέλιος Κυρίτσης

Αρέσει σε %d bloggers: