Η προσκοπική περίοδος (2023 – 2024) που ξεκίνησε δυναμικά  τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε και συνεχίστηκε  καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς με πλούσιες και ποικίλες δράσεις, έκλεισε με την  επταήμερη θερινή κατασκήνωση (μεγάλη δράση υπαίθρου) που πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία η Ομάδα Προσκόπων του Συστήματος Καΐρου.

Την Τρίτη 18 Ιουνίου οι Πρόσκοποι μαζί με τους Αρχηγούς τους αναχώρησαν για την Αλεξάνδρεια όπου και κατασκήνωσαν στους χώρους του «Προσκοπείου» στο ιστορικό Ελληνικό Τετράγωνο της πόλης.

Όλα ήταν άρτια οργανωμένα και προγραμματισμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Μοναδικό μας μέλημα ήταν τα 10 αυτά παιδιά της Παροικίας μας να αποκτήσουν νέες Προσκοπικές δεξιότητες, διευρύνοντας τον γνωστικό τους ορίζοντα με πλούσιες και εποικοδομητικές εμπειρίες, τις οποίες επιμελήθηκαν οι επτά καταρτισμένοι Βαθμοφόροι που τους συνόδευαν.

Το επιτελείο των Προσκόπων Καΐρου υπό την ηγεσία της Αρχηγού Ομάδας κα Ιουστίνα Μορφούλη είχαν ετοιμάσει πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις που είχαν στόχο την απόκτηση νέων γνώσεων καθώς και την ψυχαγωγία των Προσκόπων που συμμετείχαν σε αυτήν την κατασκήνωση. Η διαβίωση στην ύπαιθρο και το παιχνίδι είναι από τα βασικά στοιχεία της διαπαιδαγωγικής μεθόδου που ακολουθούν οι βαθμοφόροι Πρόσκοποι στην προσπάθεια τους να ωφελήσουν την ψυχή και το σώμα των παιδιών αποσκοπώντας σε ένα καλύτερο κόσμο.

Στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης είχαν συμπεριληφθεί επίσης και επισκέψεις σε μουσεία (Ελληνορωμαϊκό – Εθνικό Μουσείο), στο Πλανητάριο της βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας, όπου τα παιδιά παρακολούθησαν παιδαγωγική ταινία για την αναγκαιότητα διαφύλαξης των φυτών για τον πλανήτη μας και βεβαίως απολαύσανε την θάλασσα στην μαγευτική παραλία του ΕΝΟΑ.

Ευχαριστίες οφείλουμε σε πολλούς, τους οποίους θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ονοματίσουμε εκφράζοντας για ακόμα μια φορά της ευγνωμοσύνη μας για την συνεχή στήριξη που παρέχουν με κάθε μέσο, στις Προσκοπικές μας δράσεις.

Πρωτίστως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή και όλα τα αξιότιμα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής  για την γενναιόδωρη (όπως πάντοτε) οικονομική τους ενίσχυση και την παραχώρηση δύο σχολικών λεωφορείων για την μεταφορά των κατασκηνωτών από το Καϊρο στην Αλέξανδρεια και αντίστροφα, γεγονός που λειτούργησε ως καταλύτης στην επιτυχία της κατασκηνωτικής μας διοργάνωσης.

Τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Α κ. Ανδρέα Βαφειάδη και όλα τα αξιότιμα μέλη της Κοινοτικής Επιτροπής για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν, για την παραχώρηση του σχολικού λεωφορείου για την μεταφορά των κατασκηνωτών στον ΕΝΟΑ, αλλά  και για την άμεση ανταπόκριση σε ότι τους ζητήσαμε κατά την διαμονή μας στην Αλεξάνδρεια.

Την Πρόεδρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας Δρ. Λιλίκα Παντελή Θλιβίτου και όλα τα αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν και την αμέριστη μέριμνα τους κατά την διαμονή μας.

Τους αγαπητούς μας Αλεξανδρινούς Εφόρους  κ. Άρη Μαρκοζάνη (Έφορος Διοίκησης της Περιφέρειας Αποδήμων) και την κα. Μαίρη Κάβουρα (Έφορος Οδηγών Αλεξανδρείας) για την πολύτιμη συμπαράσταση και αγάπη που τρέφουν στους απόδημους προσκόπους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα θέλαμε να εκφράσουμε επίσης στην κα Αντιγόνη Ζούλια και τον κ. Νικόλαο Κατσιμπρή (διαχειριστές της «Ένωσης») για το πλούσιο κέρασμα που παρείχαν στους κατασκηνωτές, καθώς και για την πολύτιμη βοήθεια τους στην προετοιμασία ορισμένων γευμάτων μας στις εγκαταστάσεις της «Ένωσης», τις οποίες αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε λόγω τεχνικού προβλήματος στο μαγειρείο μας.

Την Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος Προσκόπων Καϊρου κα Κωνσταντίνα Γεδεών για την πολύτιμη και ουσιαστική της υποστήριξη στον τομέα της Διοικητικής Μέριμνας (Τροφοδοσίας – Μαγειρείου) για όλους τους κατασκηνωτές.

Τον φίλο των Προσκόπων Καϊρου κ. Αμίρ Ελιάς, για την ευγενική προσφορά του με την αγορά δύο πλήρως εξοπλισμένων φαρμακείων.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα ενήλικα στελέχη που οργάνωσαν και επιμελήθηκαν κάθε λεπτομέρεια για την επιτυχία της κατασκήνωσης (την Αρχηγό της Κατασκήνωσης κα Ιουστίνα Μορφούλη και τους υπαρχηγούς κ. Γιώργο Μανδραγό, κα Φωτεινή Καλατζή, κα Θεοδώρα Αμίρ, κ. Γιώργο Αντωνίου, κα Χριστίνα Γαβριήλ, κα Παναγιώτα Τσώκου). Τα Στελέχη της Περιφερειακής Εφορείας Αποδήμων (τον Περιφερειακό Έφορο κ. Ανδρέα Γιόσρι, τον Έφορο εκπαίδευσης κ. Γιάννη Μελαχροινούδη και τον Έφορο οικονομικών και περιουσίας κ. Γεώργιο Αγγελίδη) και του Συστήματος Προσκόπων Καϊρου (την υπαρχηγό Συστήματος κα Ναταλί Σαϊντ).

 Τέλος, οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους γονείς των δέκα παιδιών που συμμετείχαν στην κατασκηνωτική μας αυτή δράση και μας εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά τα μονάκριβα παιδιά τους.

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Χρήστος Αντωνίου

Αρχηγός Συστήματος Προσκόπων Καΐρου  

Δείτε τις εικόνες που μας έστειλαν οι Πρόσκοποι του Καΐρου από την χαρούμενη κατασκηνωτική τους δράση στην Αλεξάνδρεια

Αρέσει σε %d bloggers: