Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι, που παρά την έντονη βροχόπτωση, οι Γάλλοι που φιλοξενούν την 33η διοργάνωση, είχαν ετοιμάσει ένα απολαυστικό υπερθέαμα.

Καπνογόνα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας φώτισαν τον Σηκουάνα, πριν ξεκινήσει η είσοδος των αποστολών, με τα πλοιάρια στον γαλλικό ποταμό να μεταφέρουν τους 10.000 αθλητές που παρέλασαν με χαρά και περηφάνια στην καρδιά της αιώνιας “Πόλης του Φωτός”.

Την πρωτοποριακή πλωτή τελετή έναρξης είχαν την τύχη να απολαύσουν 300.000 θεατές, εφοδιασμένοι με αδιάβροχα στις κερκίδες, κατά μήκους του Σηκουάνα, αλλά και στη σκιά του πύργου του Αΐφελ,

Η τελετή έναρξης, σε σκηνοθεσία του Thomas Jolly, εξελισσόταν μεταξύ προβολών εντυπωσιακών βίντεο και live περφόρμανς που έχουν στηθεί σε διάφορες γωνιές του Σηκουάνα, χορό burlesque και Καν Καν, καθώς και με αναφορές στην ιστορία και τις αξίες του Παρισιού.

Μετά την πρώτη προβολή βίντεο, ξεκίνησε η παρέλαση των oλυμπιακών ομάδων, με παραδοσιακά πρώτη να εμφανίζεται η ελληνική αποστολή, η οποία έκανε εντυπωσιακή είσοδο με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κρατούν περήφανα την ελληνική σημαία, πάνω σε ένα σκάφος, που διέσχιζε τα νερά του ξακουστού ποταμιού του Παρισιού. Μαζί τους ήταν και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η Lady Gaga, η οποία τραγουδώντας στα γαλλικά, έδωσε μια περφόρμανς καμπαρέ. Φορώντας μαύρο κορμάκι και περιτριγυρισμένη από άνδρες χορευτές που την έντυναν κινησιολογικά με τα ροζ πούπουλα που κρατούσαν, η Gaga ερμήνευσε το “Mon truc en plumes”, το οποίο πρωτοείπε η Zizi Jeanmaire το 1962.

Το άναμμα της φλόγας σε κάθε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων είται το μεγάλο «στοίχημα». Όλες οι πόλεις έχουν ανακαλύψει κάτι ιδιαίτερο που να αφορά το βωμό. Για πρώτη φορά όμως στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων ο βωμός… πετάει!

Πρόκειται για ένα αερόστατο θερμού αέρα! Εκεί άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα και μόλις άναψε, το αερόστατο υψώθηκε στον ουρανό της Γαλλικής πρωτεύουσας όπου και θα παραμείνει μέχρι και την τελική λήξης!

Την πρώτη της performance μετά τη σκληρή μάχη που δίνει με την υγεία της έκανε η Celine Dion στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι. Η Καναδή superstar εμφανίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (26/7) και αποθεώθηκε από τους χιλιάδες θεατές στο κλείσιμο της διοργάνωσης.

(πληροφορίες και εικόνες από το διαδίκτυο)

Δείτε την εντυπωσιακή είσοδο της ελληνικής μας αποστολής

Αρέσει σε %d bloggers: