Αιωνία σου η μνήμη Αλίκη Ποτονού
30/07/2024
Αναγνώριση των προσπαθειών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας υπέρ του περιβάλλοντος, από τον Ο.Η.Ε.
31/07/2024
Show all

Η Μάιρα Μυρογιάννη στην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

«Είναι τιμή μου να υπηρετήσω τον Ελληνισμό της Διασποράς και να προάγω τη Δημόσια Διπλωματία της πατρίδας μας, μέσα από τον πολιτισμό, τη γλώσσα, την επικοινωνία, την εκπαίδευση, την ιστορία και τις διεθνείς συνεργασίες, ιδιαίτερα με τη συμβολή των Ελλήνων της Διασποράς, οι οποίοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στους τόπους διαμονής τους».

Με αυτήν την λιτή πρώτη δήλωση η κυρία Μάιρα Μυρογιάννη, η οποία διαδέχτηκε τον καθηγητή κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, ως Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, σκιαγράφησε τις δικές της προθέσεις  για την νευραλγική αυτή Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η κα Μυρογιάννη κατείχε έως πρόσφατα την θέση της  Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) του ΥΠΕΞ. Σε προσωπικό της μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε επίσης:  «Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του, με την τοποθέτησή μου από τη θέση της Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας στη θέση της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών εργάστηκα με αφοσίωση και αποφασιστικότητα για την εδραίωση οικονομικών συνεργασιών σε διμερές και διεθνές επίπεδο και την προώθηση συνεργειών μεταξύ όλων των παραγωγικών φορέων, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδος».

Η κα Μυρογιάννη είναι Νομικός, Εμπειρογνώμων στο Υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα Μετανάστευσης και Ασύλου.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Lille ΙΙ Γαλλίας.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη και Υποψήφια Διδάκτωρ της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει επιστημονική εξειδίκευση σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Έχει υπηρετήσει ενεργά για πολλά έτη την ελεύθερη δικηγορία με ιδιαίτερους τομείς ενασχόλησης, το Εμπορικό και Δημόσιο Δίκαιο. Διαθέτει μεγάλη και ευρεία εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών νομική σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Ναυτιλίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και σε Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με έμφαση σε θέματα Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας με Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και Διεθνείς Οργανισμούς. Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Αρέσει σε %d bloggers: