Στην Ιερά Πατριαρχική Μόνη του Αγίου Γεωργίου Καΐρου, υποδέχθηκε με κάθε τιμή και εγκαρδιότητα, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος ο Β τον Ενδοξότατο Στρατηγό κ Δημήτριο Χούπη ,Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης και την συνοδεία του .

Παρέστησαν επίσης:ο Σεβασμιώτατος .Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικοδημος ,ο Εξοχότατος κ Νικόλαος Παπαγεωργίου Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο, ο Αντισμηναρχος Τριαντάφυλλος Πετρούλης, ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στην Αίγυπτο Πλοιαρχος ΠΝ  Μιχαήλ Τσιλιγκάκης κ.α 

Ενώπιον της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος του εφόρου της Μονής, Αγ Γεωργίου τελέσθηκε δέησις υπέρ ενίσχυσεως του Φιλοχρίστου Ελληνικού Στρατού και επικρατήσεως της ειρήνης στην φλεγομένη Μέση Ανατολή .Εν συνεχεία στην Αίθουσα του Θρόνου της Μονής, ο Μακαριώτατος είχε συνομιλία με τον κ Αρχηγό για διάφορα θέματα του Πατριαρχείου, για την παρουσία των Ελλήνων στην Νειλοχώρα τονίζοντας την αγάπη και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ίδιου του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι .

Τον ενημέρωσε για το επιτελούμενο στην Αφρικανική ήπειρο, Ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου και αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει από την παράλογη παρουσία εκεί των Ρώσων. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει στο πρόσωπο του κ Αρχηγού, την κατά καιρούς βοήθεια, του Ελληνικού Στρατού.

Ο κ. Αρχηγός εξέφρασε τον βαθύτατο σεβασμό του στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο δια την τιμητική υποδοχή και αναφέρθηκε με λόγους επαινετικούς για το πολύπλευρο έργο του στην γη της Αιγύπτου και σ ολόκληρο την Αφρική .Ζήτησε τις προσευχές του για την πνευματική του ενίσχυση του στρατού και την επικράτηση της ειρήνης στην Μέση Ανατολή τονίζοντας την καλή συνεργασία Ελλάδος και Αιγύπτου.

Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ο κ Αρχηγός και η συνοδεία τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον Πανοσ. Αρχιμ. π Ιωακείμ ,στον παλαιό πύργο του Βαβυλωνείου τείχους που τον στέφει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου, η Ροτόντα της Ανατολής.

Επισκέφθηκαν τα εκεί στεγαζόμενα Μουσεία και τους τάφους των Πατριαρχών. Επισης το Ελληνικό Κοιμητήριο και τον ιστορικό ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου έζησε ο Κύριος μας κατά την παιδική του ηλικία με την Παναγία μας και τον Άγιο Ιωσήφ τον Μνήστορα.

Δελτίο Τύπου και εικόνες: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Αρέσει σε %d bloggers: