Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής. Ανακοίνωση
01/09/2024
Στα χνάρια των Ελλήνων της Αιγύπτου
01/09/2024
Show all

Αυλαία στο Κάιρο για το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου

Ξεκινάει σήμερα στις θεατρικές αίθουσες του Καΐρου το πολλά υποσχόμενο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου, ένα πλέον εδραιωμένο καλλιτεχνικό δρώμενο που θα προσελκύσει για 11 ημέρες τα φώτα και την λάμψη της διεθνούς, αλλά και της εγχώριας  πειραματικής  θεατρικής σκηνής.

Θα παρουσιαστούν 26 θεατρικές παραστάσεις που επιλέχθηκαν από 160 θεατρικές ομάδες της Αιγύπτου και από 300 ομάδες από όλο τον υπόλοιπο κόσμο που κατέθεσαν στην κριτική επιτροπή τις δικές τους πειραματικές θεατρικές προτάσεις.

Η πατρίδα μας θα εκπροσωπηθεί με την θεατρική παράσταση «Polaritis 1: Κλυταιμνήστρα εναντίον Αγαμέμνονα», στο θέατρο Αλ Σαλάμ (101 Αλ Κάσρ-Αλ Αΐνι) στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου στις  10 μμ., καθώς και με την παράσταση Celebrators σε σκηνοθεσία Ανδρέα Παράσχου, ενώ η ηθοποιός και σκηνοθέτης κα Όλγα Ποζέλη θα παρουσιάσει την «Τέχνη της Επινόησης», στο Θεατρικό Εργαστήριο που θα διοργανώσει, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δρώμενων του Φεστιβάλ. 

Τιμητική για την Ελλάδα θα είναι και η συμμετοχή στην κριτική επιτροπή, του καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Σάββα Πατσαλίδη, ο οποίος θα είναι ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα του  Φεστιβάλ.

Η επίσημη έναρξη του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Όπερα του Καΐρου και την Αυλαία θα σηκώσει η παράσταση «Play Echo of a Silent Wall»,  σκηνοθετημένη και χορογραφημένη από τον Λιβανέζο καλλιτέχνη Ουαλίντ Άουνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό φεστιβάλ τιμά την μνήμη του ακαδημαϊκού και σημαντικού Αιγύπτιου θεατράνθρωπου  Άλλα Αμπνέλ Αζίζ, ο οποίος έφυγε από την ζωή στις αρχές του χρόνου, έχοντας αφήσει ισχυρή παρακαταθήκη στο Φεστιβάλ από την θέση του Διευθυντή του σημαντικού αυτού πολιτιστικού θεσμού.

Αρέσει σε %d bloggers: