Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής συνάντησε, στο γραφείο του Αθήνα τον Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η Ελληνόφωνη εκπαίδευση στην Αίγυπτο, και οι προοπτικές που ανοίγονται στα Ελληνικά μας σχολεία.

Η συνάντηση κινήθηκε σε φιλικό κλίμα με τον κ. Καβαλή να ενημερώνει τον Υπουργό για την κατάσταση των Ελληνικών μας σχολείων, αλλά και για όλα τα ανοιχτά θέματα που «τρέχουν» στην εκπαίδευση, συζητώντας μαζί του τις δυνατότητες παρέμβασης από το Υπουργείο Παιδείας.

Από την μεριά του ο κ. Πιερακάκκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες που του εξέθεσε ο κ. Καβαλής, αλλά και για το όραμα και την ανάγκη της Ελληνικής Παροικίας για μια ποιοτική και αναβαθμισμένη εκπαίδευση.

Η συνάντηση των δύο ανδρών στο γραφείο του Υπουργού πραγματοποιήθηκε παρουσία την κας Μ. Διαμαντή και έβγαλε και είδηση, καθώς ο  κ. Πιερακάκκης σχεδιάζει επίσκεψη σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια εντός του 2024, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΕΚΚ, καθώς θα δοθεί η ευκαιρία να δει ο Υπουργός από κοντά την όλη δομή της Ελληνόφωνης εκπαίδευσης στην Αίγυπτο.

Αρέσει σε %d bloggers: