Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αίγυπτο Ανακοίνωση
23/10/2024
Ελληνική Κοινότητα Καΐρου. Τακτική Γενική Συνέλευση. Πρόσκληση και ειδοποίηση μελών
23/10/2024
Show all

Επίσημη επίσκεψη των Υπουργών Υγείας Ελλάδας και Κύπρου στην Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο

Οι Υπουργοί Υγείας της Ελλάδας και της Κύπρου κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Μιχάλης Δαμιανός πραγματοποίησαν, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, μια από κοινού Προσκυνηματική επίσκεψη στην Ροτόντα της Ανατολής, την Ελληνορθόδοξη Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο, συνοδευόμενοι από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου και την Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Πόλλυ Ιωάννου.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός τους υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα, μεταφέροντάς τους την ευλογία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  Θεόδωρου Β’, καθώς και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Νικοδήμου.

Στην συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους της Μονής με τους Υπουργούς  Ελλάδας και Κύπρου να εκφράζουν στον Καθηγούμενο την ειλικρινή ευαρέσκειά τους για την άψογη και υποδειγματική κατάσταση της Μονής, αλλά και για το ασίγαστο πάθος  του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να διακονεί το οικουμενικό μήνυμα του Χριστιανισμού στην αχανή Αφρικανική ήπειρο αλλά και να κρατάει ψηλά την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία.

Οι δύο Υπουργοί ενημερώθηκαν επίσης για τις ιεραποστολικές δράσεις του Πατριαρχείου στην Αφρική, καθώς και για το όραμα του Μακαριώτατου να δημιουργήσει ένα  υπερσύγχρονο κέντρο θεραπείας κατά του ιού του Αids,  και ένα εξιδεικευμένο κέντρο για την θεραπεία των παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Οι επίσημοι οδηγήθηκαν στο Αρχονταρίκι της Μονής όπου εξέφρασαν τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη, υπογράφοντας στο βιβλίο υψηλών επισκεπτών, μεταφέροντας στον Καθηγούμενο, τις ευχές και την αγάπη τους στο πρόσωπο του Μακαριώτατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου. Τέλος δέχτηκαν με χαρά ως αναμνηστικό δώρο την καλαίσθητη και πολυτελή έκδοση της Πατριαρχικής Μονής, με την μακραίωνη ιστορία του Αγίου Γεωργίου που αποτελεί αναντίρρητα ένα υπεραιωνόβιο σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών.

Δείτε παρακάτω εικόνες απο την επίσκεψη των δύο Υπουργών (εικόνες: Μονή Αγ.Γεωργίου)

Αρέσει σε %d bloggers: