Είναι μια δραστήρια και άξια εκπαιδευτικός που με προσήλωση και βαθιά γνώση της εκπαιδευτικής διαδικασίας προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Αχιλλοπούλειο Ελληνική Σχολή του Καΐρου. Πέραν όμως από το κομμάτι της εκπαίδευσης, η κα Μάριαμ Γιακούμπ δραστηριοποιείται σε πλείστες άλλες πτυχές της σχολικής καθημερινότητας.
Ο φακός του Νέου Φωτός και της ekkairo.org την εντόπισε το καλοκαίρι που πέρασε, κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης του Νηπιαγωγείου, αλλά και στις διακοπές των Χριστουγέννων στο Δημοτικό, όπου πραγματοποιήθηκε ριζική αλλαγή στη λειτουργική διαρρύθμιση όλων των τάξεων και των γραφείων της Αχιλλοπουλείου Σχολής. Η κα Γιακούμπ ήταν και πάλι παρούσα, μαζί με τα τεχνικά συνεργεία, να οργανώνει και να επιβλέπει την πορεία των εργασιών καθημερινά, παραδίδοντας στους μικρούς μαθητές τις νέες, όμορφες τάξεις τους.
Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκτιμώντας την ακάματη συμβολή της κας Μάριαμ Γιακούμπ στην Αχιλλοπούλειο Σχολή αποφάσισε, πέραν των αρμοδιοτήτων της ως «Διευθύντριας Ξένων Γλωσσών» να αναλάβει και επιπρόσθετα καθήκοντα ως Διαχειρίστριας της Αχιλλοπουλείου Ελληνικής Σχολής του Καΐρου.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην κα Μάριαμ Γιακούμπ και από την νέα της θέση.
Δείτε παρακάτω εικόνες από την πρόσφατη συμμετοχή της κα Γιακούμπ στο ετήσιο συνέδριο του οργανισμού Νile Tesol στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Καΐου για την διάδοση και την αποτελεσματικότερη εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας στην Αίγυπτο.