Σε κλίμα καλόπιστου διαλόγου προσήλθαν την Τετάρτη 4 Ιουνίου οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αιγύπτου, κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης και κ. Μπάντρ Αμπντελάτι, με σκοπό την άμβλυνση όλων των προσκομμάτων που ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα, έπειτα από απόφαση αιγυπτιακού δικαστηρίου σχετικά με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των εγκαταστάσεων της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, καθώς και των κτισμάτων και εκτάσεων που την περιβάλλουν.
«Η πρόθεση της Αιγύπτου και της Ελλάδας είναι να προχωρήσουμε με βάση τη μακραίωνη παράδοση και το ήδη διαμορφωμένο status μίας εμβληματικής Μονής για τον ελληνορθόδοξο λατρευτικό χαρακτήρα της», τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Γεραπετρίτης
Με οδηγό των συνομιλιών την ανάγκη εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για ένα θετικό τελικό αποτέλεσμα.
Δείτε τις δηλώσεις Γεραπετρίτη μέσα από ρεπορτάζ της ΕΡΤ