Ο Αιγύπτιος πανεπιστημιακός καθηγητής Δρ Τάρεκ Ραντουάν είναι ένας καλοσυνάτος άνθρωπος της καρδιάς μας. Ένας ειλικρινής φιλέλληνας, του οποίου το ταξίδι στον κόσμο της πνευματικής αναζήτησης τον έφερε κάποια στιγμή κοντά στην Ελληνική γραμματεία. Γοητευμένος από τη σοφία, αλλά και το κάλλος του πολιτισμού μας, αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της μελέτης του, φέρνοντας νέους καρπούς στην επιφάνεια της γνώσης.

Το άρθρο αυτό, αν και ξεκίνησε με τον Δρ. Τάρεκ, έχει ως πρωταγωνιστή τον γιο του, Ράμι, ο οποίος παντρεύτηκε πρόπερσι στη Θεσσαλονίκη την αγαπημένη της καρδιά του Τόνια, μια βέρα Ελληνίδα με καταγωγή από την Μακεδονία. Το χαρούμενο αυτό ζευγάρι ήρθε πριν από λίγες ημέρες στο Κάιρο και χθες γλέντησε με την καρδιά του, ανάμεσα σε καρδιακούς και αγαπημένους φίλους.

Δύο οικογένειες ενώθηκαν με τα αιώνια δεσμά της άδολης αγάπης και έκαναν ογδόντα άτομα, χωρίς δεύτερη σκέψη, να ταξιδέψουν στο Κάιρο από την Αλεξάνδρεια της Ημαθίας και τη Θεσσαλονίκη.

Ένα γνήσιο γαμήλιο γλέντι, στήθηκε την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου στο Κάιρο, στο οποίο ο αγαπημένος μας καθηγητής μάς είχε ευγενικά καλέσει, αλλά δυστυχώς οι προετοιμασίες της χθεσινής μας τηλεοπτικής σύνδεσης με την ERT World το κατέστησαν αδύνατο.

Στην γαμήλια εκδήλωση παρούσα και η Ελληνίδα καθηγήτρια και συνάδελφος του Δρ. Τάρεκ Ραντουάν, κα Βασιλική Νικητοπούλου, η οποία μας έδωσε όλες τις πληροφορίες και μας μετέφερε το θερμό κλίμα του γλεντιού.

Το άρθρο αυτό αποτελεί ένα ελάχιστο αντίδωρο, αλλά και μια μικρή σημείωση, για το αρχείο του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, που κρατά αυτές τις πολύτιμες μνήμες ζωής, στο αδιάσπαστο νήμα της συνέχειάς του.

Ράμι και Τόνια, σας ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους.

φώτο: https://www.instagram.com/ramytarekradwan?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw==