Περί Αιγυπτιωτών μυθεύματα
12/02/2018
Ψήφισμα Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου για τον Κήμη Φλεβοτομά
12/02/2018
Show all

Τα ελληνικά ως μάθημα στα σχολεία της Αυστραλίας, ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο

Την απόλυτη ικανοποίηση προς τον Πρωθυπουργό της Βικτώριας στην Αυστραλία κ. Ντάνιελ Άντριους εξέφρασε, προχθές, με δήλωση του ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, χαιρετίζοντας την επίσημη ανακοίνωσή του, με την οποία γνωστοποιείται η εισαγωγή των Ελληνικών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της χώρας, αρχής γενομένης από τα Νηπιαγωγεία!

Σε δήλωσή του, μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της σχετικής δέσμευσης του κ. Άντριους, για τη διάθεση αρχικά 150.000 δολαρίων για το σκοπό αυτό, ο κ. Τ. Κουίκ επεσήμανε πως το θέμα της στήριξης της Ελληνικής γλώσσας είχε τεθεί από τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό της Βικτώριας, στην Αθήνα.

Επίσης, ο Έλληνας Υφυπουργός σημείωσε ότι κατά την συνάντηση που είχε με τον κ. Άντριους τον Ιούνιο του 2017 στην Αυστραλία, όταν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, μου είχε απαντήσει:

“Ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η πολύ δραστήρια Ελληνική Κοινότητα, θα αναλάβει και ο ίδιος μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία.”

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η σχετική δέσμευση του Πρωθυπουργού της Βικτώριας της Αυστραλίας κ. Άντριους πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας με την εκεί επίσκεψη του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Μελβούρνη κ. Δημήτρη Μιχαλόπουλου, παρουσία ομογενών πολιτικών.

 

Αρέσει σε %d bloggers: