Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 τα μέλη της Επιτροπής Γυναικείας Συντροφιάς του ΣΑΕ, επισκέφτηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα τριάντα πέντε μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μαζί με την Έφορο της Γυναικείας Συντροφιάς κ. Μ. Σουλτανάκη και τις Συνέφορους κ.κ. Η. Θεμιστοκλέους, Μ. Μιχαηλίδου, συναντήθηκαν στο χώρο υποδοχής της Ελληνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, εκεί όπου τους υποδέχθηκε η ξεναγός κ. Σοφία.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης έγινε ενημέρωση για το όραμα του καταξιωμένου αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ Renzo Piano και για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τα κτήρια, όπως τα μάρμαρα Διονύσου, αλλά και την προθήκη γυαλιού και μπετόν, καθώς επίσης, και την δημιουργία καναλιού ώστε να υπάρχει ο εμπλουτισμός της εικόνας και το υγρό στοιχείο.

Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε για την Εθνική Βιβλιοθήκη που στεγάζεται πλέον στο ΚΠΙΣΝ όπου υπάρχουν χώροι για παιδιά και εφήβους, χώρος για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για ηχογραφήσεις, αλλά και για τη δανειστική βιβλιοθήκη για το κοινό, που θα λειτουργήσει σύντομα.

Ακολούθως, τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Αιγυπτίων Ελλήνων ενημερώθηκαν για την ύπαρξη ερευνητικού τμήματος καθώς και τμήμα ψηφιοποίησης σπάνιων χειρογράφων, ενώ ακολούθησε η γνωριμία τους με την περίφημη Εθνική Λυρική Σκηνή. Η κύρια αίθουσα της οποίας είναι αντάξια των καλύτερων λυρικών σκηνών της Ευρώπης, αφού κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα παντού, ενώ πολλαπλές σκηνές διευκολύνουν την αλλαγή των σκηνικών, με τεχνολογικές δυνατότητες και τέλεια ακουστική.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΑΕ ευχαρίστησαν στο σημείο αυτό την ξεναγό τους κ. Σοφία για τις σημαντικές λεπτομερής πληροφορίες που έθεσε στη διάθεση τους και στη συνέχεια, ανέβηκαν στο Φάρο, στην ταράτσα που καλύπτεται από το μοναδικής τεχνολογίας στέγαστρο απ’ όπου θαυμάσανε την υπέροχη και μοναδική θέα του Αργοσαρωνικού.

Ασφαλώς ήταν μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια εκτός των διοργανωτών της επίσκεψης και οι κ.κ. Σοφία Κουτσονίκα, Χριστίνα Βασιλικού που συνέβαλαν στην επιτυχία της αλλά και όσους παραβρέθηκαν στη ξενάγηση.

Αρέσει σε %d bloggers: