thumbnail of 0611
Νέο Φως 11.06.2018
11/06/2018
Επίσκεψη των νηπίων στην Α’ Δημοτικού της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου
13/06/2018
Show all

Επίσκεψη της Αχιλλοπουλείου Σχολής στο Μουσείο Πολιτισμού & Δημιουργικότητας

Η Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου στο πλαίσιο των φετινών της επισκέψεων σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους επισκέφθηκε την Πέμπτη 07/06/2018 το Μουσείο Πολιτισμού και Δημιουργικότητας στην Ηλιούπολη. Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης εκδρομής περιελάμβανε σε πρώτη φάση μια γενική ξενάγηση στην κοίτη του ποταμού Νείλου όπου οι μαθητές γνώρισαν ομοιώματα ζώων και δείγματα της χλωρίδας που αναπτύσσεται κατά μήκος του ποταμού. Ακολούθως σε 2η φάση οι μαθητές υπό την καθοδήγηση αρχαιολόγου – ξεναγού επισκέφθηκαν το μουσείο. Έγινε διαχωρισμός σε 2 ομάδες (Α‘,  Β’,  Γ’ τάξης) και ( Δ’, Ε’ ΣΤ’) και η ξενάγηση περιελάμβανε: α) προβολή ταινίας για τον τρόπο κατασκευής των Πυραμίδων β) γνωριμία των μαθητών με αρχαιολογικά ευρήματα και διάφορα αντικείμενα  γ) ζωγραφική και αποτύπωση σχεδίου πάνω σε οβελίσκο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι χώροι του μουσείου κατάλληλα διαμορφωμένοι και σχεδιασμένοι έφεραν τους μαθητές σε επαφή με τον φαραωνικό τρόπο ζωής στην Αίγυπτο.

Σε τρίτη φάση οι μαθητές επέλεξαν να ασχοληθούν, οι μεν ( Α’ – Β’) και ( Γ’ – Δ’) τάξεις με το εργαστήρι κηπουρικής και οι μαθητές ( Ε’ – ΣΤ’) με το εργαστήρι κατασκευής δερμάτινου πορτοφολιού.

Πρέπει να επισημανθεί πως το κόστος της συγκεκριμένης εκδρομής καλύφθηκε από τα έσοδα του ταμείου των μαθητών, ιδιαίτερα από τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και από τη συμμετοχή τους στο Bazaar του σχολείου.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν η τελευταία για το σχολικό έτος 2017-2018.

Και επιστρέφοντας στο σχολείο μετά την όμορφη αυτή εκδρομή, το μεσημέρι της Πέμπτης, τους μικρούς μαθητές περίμενε μία έκπληξη. Την Αχιλλοπούλειο σχολή επισκέφθηκε η κόρης της Στέλλας Κυριάζη, Χριστίνα, για να κεράσει τους μαθητές του σχολείου μια τούρτα, εις ανάμνηση των γενεθλίων της αείμνηστης αιγυπτιώτισσας Στέλλας Κυριάζη. Παραβρέθηκε επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Νίτσα Καζαμία. Εκτός του κεράσματος η Χριστίνα Κυριάζη έκανε δωρεά προς το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο ένα σετ ξυλομπογιές και ένα μπλοκ ζωγραφικής για κάθε μαθητή.

Αρέσει σε %d bloggers: