Στο Κάιρο έφτασε την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, ομάδα Ιταλών τουριστών η οποία προτίθεται να αναβιώσει τη διαδρομή και τα μονοπάτια που διήνυσε προκειμένου να σωθεί η Αγία Οικογένεια του Ιησού Χριστού, καταδιωκόμενη από την οργή του Ηρώδη, για να φτάσει τελικά στην Αίγυπτο.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου της ίδιας ημέρας, γίνεται αναφορά σε επίσημη υποδοχή των Ιταλών τουριστών, στα πλαίσια ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού που προωθεί η χώρα και ειδικότερα του Χριστιανικού, καθώς το ταξίδι αυτό είναι το πρώτο οργανωμένο αυτής της κατηγορίας και υποστηρίζεται από την Ιταλική UNITALSI, ειδικευμένη σε θρησκευτικές εκδρομές.

Τους τουρίστες συνοδεύουν πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες, όπως ο Επίσκοπος της Ιταλικής πόλης Viterbo, ο Επίσκοπος της Κοπτικής Εκκλησίας στη Ρώμη και το Τορίνο, ο επικεφαλής της UNITALSI,καθώς και ομάδα Ιταλών δημοσιογράφων, που θα καλύψει ειδησεογραφικά το εγχείρημα της αναβίωσης της ιερής αυτής διαδρομής, σε ένα ταξίδι που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018.

Η υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου κ. Ράνια Ελ Μασάτ, με γραπτή δήλωση της στα Μέσα Ενημέρωσης εξέφρασε την ικανοποίηση της για την άφιξη των τουριστών και δήλωσε ότι το υπουργείο έχει οργανώσει ένα ειδικό πρόγραμμα γι’ αυτή την αποστολή, που περιλαμβάνει επίσκεψη σε πολλές περιοχές και σημεία, στα πλαίσια της ανάδειξης της μαρτυρικής πορείας της Αγίας Οικογένειας του Ιησού Χριστού, στην Αίγυπτο.

Όπως έγινε γνωστό, η επίσκεψη των τουριστών είναι το αποτέλεσμα των επαφών που είχε τον περασμένο Φεβρουάριο αντιπροσωπεία του υπουργείου Τουρισμού στην Ιταλία και δη με την UNITALSI, ειδικευμένη στον θρησκευτικό τουρισμό, η ηγεσία της οποίας είχε προσκληθεί επισήμως από την Αιγυπτιακή πλευρά, να παρευρίσκεται στο πρώτο ταξίδι που θα διοργανώσει για αυτό τον σκοπό στη χώρα.

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι, η ιστορία, η διαδρομή και οι περιπέτειες της κυνηγημένης από τον Ηρώδη, Άγιας Οικογένειας του Ιησού Χριστού, από την Παλαιστίνη έως την Αίγυπτο, απασχολεί και αναφέρεται συχνά από ιστορικούς και συγγραφείς-μελετητές από όλο τον κόσμο, καθώς θεωρείται ως το κορυφαίο γεγονός της Χριστιανικής θρησκείας, αλλά και, παράλληλα, της Αιγυπτιακής ιστορίας, αφού ήταν η χώρα όπου η Αγία Οικογένεια βρήκε στο έδαφος της καταφύγιο και φιλοξενία.

Άλλωστε οι Αιγύπτιοι έως και σήμερα, σε κάθε ευκαιρία, δείχνουν την αγάπη αλλά και την υπερηφάνεια τους, όταν αναφέρονται στο ιστορικό αυτό γεγονός, της άφιξης της Αγίας Οικογένειας του Ιησού Χριστού, στη γη τους και την παρηγοριά που βρήκε από τους κατοίκους της.