Ανάρπαστα έγιναν τα Ελληνικά προϊόντα που διατέθηκαν από το περίπτερο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Φιλανθρωπικού Bazaar που διοργανώθηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αιγυπτιακής Πρωτεύουσας.
Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μιχαήλ – Χρήστος Διάμεσης, ήταν εκεί από νωρίς το πρωί και φρόντιζε κάθε λεπτομέρεια. Άλλωστε το ελληνικό περίπτερο είχε την πλέον σημαντική προβολή και παρουσία σε ολόκληρο το Bazaar.
Καθοριστικό ρόλο στη συμμετοχή της Ελλάδας στο φιλανθρωπικό bazaar έπαιξε και ο κ. Αθαν. Μακρανδρέου επικεφαλής του γραφείου ΟΕΥ Καΐρου. Η «ψυχή» της διοργάνωσης ήταν ο κ. Παντελής Γκάσιος, σύμβουλος οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, ο οποίος εργαζόταν ακατάπαυστα για το bazaar τις τελευταίες εβδομάδες.
Στη σημασία που έχει επικοινωνιακά η συμμετοχή της Ελλάδας στο Bazaar και μάλιστα με κεντρικό περίπτερο αναφέρθηκε ο Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος.
Επίσης, από νωρίς το πρωί στο περίπτερο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο ήταν και οι εθελόντριες – μέλη του προεδρείου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου καθώς και στελέχη της Ελληνικής παροικίας, οι οποίες σε κάθε φιλανθρωπική οργάνωση δίνουν το παρόν τους.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τηνΓενική Γραμματέα της Ε.Κ.Κ κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, την Επόπτρια γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ, και την κ. Άννα Αυγερινού, Ταμία της «Μαρίας Αιγυπτίας».
Μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες τα Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας έγιναν ανάρπαστα, όπως επίσης και τα εδέσματα από το Ελληνικό σουβλατζίδικο που βρίσκεται στο Μαάντι.
Χριστουγεννιάτικα στολίδια διέθεσε και η κ.Γκέλγκελ Χαλκιά.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προσφορά μεγάλων δώρων της οικογένειας Κυριάζη, της εκλιπούσας Μεγάλης Ευεργέτιδας και Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Στέλλας Κυριάζη.
Το ενδιαφέρον κέντρισε και το περίπτερο της Κύπρου. Και εκεί διατέθηκαν παραδοσιακά προιόντα ενώ ο πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης ήταν από νωρίς το πρωί στον εκθεσιακο χώρο.
Τα βλέμματα όμως των επισκεπτών έπεσαν στο περίπτερο της πρεσβείας της Ουγγαρίας. Ανάμεσα στα παραδοσιακά προϊόντα δέσποζε και η πώληση ενός βιβλίου που αφορούσε τα κοινά σημεία του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.