Σε αντίθεση με το πνεύμα συνεργασίας και ενότητας που έζησε η παροικία μας με την κοινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας στον Κοινοτικό Χώρο του θεάτρου της Αχιλλοπουλείου Σχολής, στην οποία ανταποκρίθηκαν φέτος όλα ανεξαιρέτως τα παροικιακά σωματεία, μια απόπειρα να ηλεκτριστεί η ατμόσφαιρα, η οποία έχει αρχίσει από καιρό, κλιμακώθηκε παραμονές της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα, αρκετοί πάροικοι έλαβαν στα προσωπικά τους τηλέφωνα, μηνύματα που προέρχονται από το τηλεφωνικό αριθμό 01222415967.

Αρχικά πρέπει να τονίσουμε πως η μεταβίβαση των προσωπικών δεδομένων από κάποιον άνευ της αδείας του προσώπου σε τρίτο για να τους αποστείλει μηνύματα είναι νομικά κολάσιμη πράξη.

Δεύτερον, τα μηνύματα είχαν διαφορετικό περιεχόμενο και είχαν πάντα κεντρικό στόχο τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ και υπογράφοντα του σημερινού άρθρου.

Κάποια λοιπόν αφορούσαν την εργασία μου και την ιδιότητά μου ως διευθύνων σύμβουλος της γνωστής Ελληνοαιγυπτιακής εταιρίας «ΦΛΩΡΑ» και άλλα την ιδιότητά μου ως πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας. Προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να εμπλέξουν τις δύο ιδιότητές μου και να προκληθεί σύγχυση και στρεβλές εντυπώσεις γύρω από την δραστηριότητα μου.

Σχετικά με την επαγγελματική μου ιδιότητα, ο αριθμός – που σαφώς γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει – θα αντιμετωπιστεί από τους μηχανισμούς που διαθέτει η εταιρία. Θα περιοριστώ, όμως στο άρθρο μου στην ιδιότητά μου ως πρόεδρος της Ε.Κ.Κ.

Η Ε.Κ.Κ είναι περήφανη που μετά από πολύμηνη έρευνα του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της ανταλλαγής διευκρινιστικών επιστολών στα 32 σημεία που απαιτούσαν διευκρινήσεις, το θέμα έκλεισε οριστικά χωρίς κυρώσεις ή εντοπισμό ατασθαλιών ή αλλαγής της Δ.Ε κλπ. Και προς αναγνώριση του Δικαίου ο πάροικος που είχε τις επιφυλάξεις του αρκέστηκε με τις απαντήσεις και το θέμα έληξε – προς τιμήν του – εκεί.

Άλλος όμως, για προσωπικούς του λόγους, έχει από το 2016 οδηγήσει την Ε.Κ.Κ και συγκεκριμένα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής (Δ.Ε) σε πολλές δίκες. Πρέπει να τονίσουμε ότι από αυτές τις δίκες, όσες έληξαν τις κέρδισε η Κοινότητα. Ο εν λόγω δικομανής, προφανώς απογοητεύτηκε πικρά, και έκανε νέα καταγγελία, αυτή την φορά στον Γενικό Εισαγγελέα, επαναλαμβάνοντας τα 32 σημεία και κατηγορώντας τον Πρόεδρο και την Δ.Ε για το κακούργημα της σπατάλης δημόσιου χρήματος!

Ο Εισαγγελέας, ως όφειλε έκανε ενδελεχή έλεγχο των 32 σημείων και κατέληξε σε απόφαση. Αυτή την απόφαση, η οποία ουσιαστικά μας δικαιώνει διέδωσε ο γνωστός – άγνωστος που κρύβεται από τον τηλεφωνικό αριθμό 01222415967, βρισκόμενος με τρικυμία εν κρανίω. Τι όμως λέει αυτή η απόφαση του Δικαστηρίου;

• ΔΕΝ εντοπίσθηκε κακούργημα της σπατάλης δημόσιου χρήματος.
• Εντοπίσθηκε πταίσμα αποστολής εμβάσματος στο εξωτερικό χωρίς την σχετική άδεια
• Ορίζεται δικάσιμος η 26/1/2019 κατά του νόμιμου εκπροσώπου της Ε.Κ.Κ
(Χρήστου Θεοδώρου Καβαλή).

Τόσο μεγάλη είναι η εμπάθεια του καταγγέλλοντος προς το πρόσωπό μου ο οποίος αντί να αντιληφθεί πως ο Εισαγγελέας με αυτό το πόρισμα επιβεβαιώνει την οικονομική μας διαφάνεια καθώς δεν εντόπισε τίποτα μεμπτό, εκτός της διάφανης τραπεζικής αποστολής ανά τρίμηνο συνδρομής μας στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων (ΣΑΕ) – που πίστεψε πως αυτό θα προκαλέσει την οργή της παροικίας και τον διασυρμό μου! Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το τραπεζικό έμβασμα που στέλνει η Ε.Κ.Κ προς τον ΣΑΕ, αφορά στην ενίσχυση και τη βοήθεια των Αιγυπτιωτών μεγάλης ηλικίας ή με προβλήματα υγείας, οι οποίοι δοκιμάζονται έντονα από την οικονομική κρίση. Γεγονός που σημαίνει, ότι, το φυσικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τον αριθμό 01222415967, θέλει να σταματήσει η Ε.Κ.Κ – καθαρά και μόνο για προσωπικά του κίνητρα – το ανθρωπιστικό της έργο.

Ε… Όχι λοιπόν, η αποστολή του εμβάσματος τραπεζικά και η καταχώρησή του στα βιβλία μας θα συνεχίσει. Σε όλους όσοι επιχειρούν – ματαίως – να μας διασύρουν ως Κοινότητα, θα απαντήσουμε σε ανύποπτο χρόνο δείχνοντας τους κρυμμένους «άσους» μας.

Μόνο που αυτή την φορά δεν θα αρκεστούμε με την σιωπηρή μας δικαίωση όπως τις άλλες φορές. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα ονόματα όλων που επιχείρησαν να μας κατηγορήσουν και η απάντηση που δώσαμε στις νέες καταγγελίες. Η Ε.Κ.Κ και ο νομικός της εκπρόσωπος επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους. Και θα το διεκδικήσουν…

Χ.Θ.Καβαλής

Αρέσει σε %d bloggers: