Ποδαρικό» στον νέο υφυπουργό Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, έκανε ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Ο κ. Καβαλής συναντήθηκε με τον κ. Διαματάρη το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουλίου και ήταν ο πρώτος εκπρόσωπος της ομογένειας που συνάντησε αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα.

Αντικείμενο της συνάντησης  ήταν θέματα που άπτονται του Ελληνισμού της Αιγύπτου.

Ο κ. Καβαλής παρουσίασε εκτενώς τα προβλήματα που χρήζουν λύσης της Ε.Κ.Κ.

Επίσης ο κ. Καβαλής, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της μη έγκαιρης καταβολής των συνντάξεων και ζήτησε τη βοήθειά του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, την ανακαίνιση του οποίου έχει αναλάβει η Ε.Κ.Κ και η Μεγάλη Ευεργέτιδα κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη.

Επίσης, ο κ. Διαματάρης και ο κ. Καβαλής διερεύνησαν τους τομείς συνεργασίας τους  σε θέματα που αφορούν ευρύτερα τον Ελληνισμό της Αιγύπτου και Ειδικότερα το ζήτημα των αδειών παραμονής των Ελλήνων δεύτερης γενεάς και των αδειών εργασίας των Ελλήνων στην Αίγυπτο.

Ο κ. Διαματάρης είπε ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο της Ε.Κ.Κ και ότι θα μεριμνήσει για την επιλυση των προβλημάτων της.

Καβαλής – Διαματάρης δύο εκδότες της ομογένειας

Ένα άλλο ζήτημα πουυ συζήτησαν στο περιθώριο της συνάντησης οι κ.κ. Καβαλής και Διαματάρης είναι ο ομογενειακός τύπος καθώς και οι δύο είναι εκδότες εφημεριδων. 

Ο κ. Διαματάρης του “Εθνικού Κήρυκα” και ο κ. Καβαλής του «Νέου Φωτός» της μοναδικής ομογενειακής εφημερίδας της Αφρικής που εκδίδεται τακτικά και δη σε εβδομαδιαία βάση.

Αρέσει σε %d bloggers: