Σε εγρήγορση βρίσκεται η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου – αν και σε θερινή παύση – με τις εξελίξεις στα φορολογικά θέματα που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου (ΕΚΕΚ).

Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χ. Καβαλής που βρίσκεται στη Αθήνα, είχε συνάντηση στην Αθήνα με το πρόεδρο του ΕΚΕΚ κ. Ν. Βαδή και τον Νομικό σύμβουλο του ΕΚΕΚ κ. Μουνίρ Γκέργκις , και ενημερώθηκε επί του θέματος και συμβούλεψε τους συνομιλητές του, καθώς λόγω επαγγέλματος γνωρίζει αρκετά καλά τα φορολογικά θέματα, διαβεβαιώνοντας πως η Ε.Κ.Κ θα είναι δίπλα στο ΕΚΕΚ στην κρίσιμη αυτή φάση που περνάει.

Σε δήλωση του προς την ιστοσελίδα της Ε.Κ.Κ, ekkairo.org, ο κ. Καβαλής τόνισε πως μετά την συνάντηση με τους κ.κ. Βαδή και Γκέργκις απέστειλε σχετική ηλεκτρονική επιστολή στην Α.Ε τον πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Μ.Χ.Διάμεση καθώς και στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Γ. Δασκαλόπουλο όπως σε όλα τα μέλη του ΔΣ των δύο οργανισμών, της ΕΚΚ και του ΕΚΕΚ, διευκρινίζοντας όλα τα σημεία που συζητήθηκαν.

Η επιστολή κρίθηκε απαραίτητο να σταλεί καθώς έχει αρχίσει να διαδίδεται πως πρόθεση της Ε.Κ.Κ είναι να συγχωνευθεί το ΕΚΕΚ στον ιστό της. Αυτό τόνισε ο κ. Καβαλής δεν είναι αλήθεια, και μόνο με πρωτοβουλία του Δ.Σ του Ελληνικού Κέντρου και των μελών του θα μπορούσε να εξεταστεί.

*Η φωτογραφία είναι από την ετήσια γενική τακτική συνέλευση του ΕΚΕΚ που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μαϊο. Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του Κέντρου. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Με όραμα παρά τις αντιξοότητες η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου – «Αχίλλειος πτέρνα» τα οικονομικά του (Video / Photos)

Μία από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Προέδρου της Ε.Κ.Κ στη Γ.Σ του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου (Video)

Αρέσει σε %d bloggers: