Ευρεία απήχηση είχε το ρεπορτάζ της επίσημης ιστοσελίδας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου ekkairo.org για τη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Αντώνης Διαματάρης με τον με τον τέως πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση και επίτιμο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, κ. Στέφανο Ταμβάκη, για την ψήφο των ομογενών.

Ειδικότερα, μία από τις μεγαλύτερες ομογενειακές εφημερίδες, ο «Εθνικός Κήρυκας» αναφέρθηκε εκτενώς στο σχετικό ρεπορτάζ της υπεύθυνης Επικοινωνίας της Ε.Κ.Κ και αρχισυντάκτριας του «Νέου Φωτός» κ. Κάτιας Τσιμπλάκη.

Ανάλογα ήταν και τα δημοσιεύματα στο pontos-news, τον “Νέο Κόσμο” της Αυστραλίας και στην “Απογευματινή” της Κωνσταντινούπολης.

Απόσπασμα από το ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα»

ΑΘΗΝΑ. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης, συνεχίζει τις συναντήσεις του με κυβερνητικούς αξιωματούχους και φορείς, καθώς και προσωπικότητες της Ομογένειας, ανά τον Κόσμο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της η κ. Κάτια Τσιμπλάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ekkairo.org) και αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Νέο Φως», ο κ. Διαματάρης, την Τετάρτη, συναντήθηκε με τον τέως πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση και επίτιμο πρόεδροςτης Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, κ. Στέφανο Ταμβάκη.

Σύμφωνα με το άρθρο:

«Με καταγωγή από τη Λήμνο, αμφότεροι και με φιλικούς δεσμούς που τους συνδέουν από την εποχή που ο κ. Ταμβάκης ήταν Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ και ο κ. Διαματάρης ένας από τους πλέον καταξιωμένους εκδότες της ομογένειας εγκαινίασαν αυτή τη φορά στην Αθήνα, ένα νέο κύκλο συνεργασίας.

Ο κ. Ταμβάκης από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του, όπως είπε χαρακτηριστικά, για το γεγονός ότι ο κ. Διαματάρης, συνεχίζει την προσφορά του και το έργο του προς του Αποδήμους, ως υφυπουργός Εξωτερικών.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ψήφος των ομογενών ενώ ακροθιγώς τέθηκε και το διάδοχο σχήμα του ΣΑΕ . Ο κ. Ταμβάκης παρέδωσε το σχετικό νομοσχέδιο που είχε επεξεργαστεί το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού επί προεδρίας του. Το νομοσχέδιο ήταν αποτέλεσμα διαλόγου μεταξύ των ομογενών σε κάθε γωνιά της γης, μέσα από τα όργανά του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο, η ψήφος των ομογενών και η εκπροσώπησή τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς διασφαλίζουν την διατήρηση των πολιτικών ισορροπιών.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία προβλέπεται να υπάρχουν υποψήφιοι ομογενείς στα ψηφοδέλτια των πολιτικών κομμάτων, η δε ψηφοφορία να γίνεται με επιστολική ψήφο και τοποθέτηση κάλπης στον τόπο διαμονής των ομογενών.

Ο κ. Διαματάρης από την πλευρά του, είπε ότι το θέμα της ψήφου των ομογενών είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Tόνισε δε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο και αφετηρία του διαλόγου που θα ακολουθήσει».

Διαβάστε επίσης:

«Ποδαρικό» στον υφ.ΥΠΕΞ Α. Διαματάρη έκανε ο Χρ. Καβαλής: Συζήτησαν όλα τα προβλήματα των Αιγυπτιωτών

Α. Διαματάρης: Τι μου είπε ο Κ. Μητσοτάκης ζητώντας μου να αναλάβω στο ΥΠΕΞ το χαρτοφυλάκιο του Απόδημου Ελληνισμού

Κ. Μητσοτάκης: Νέος εκλογικός νόμος το φθινόπωρο και δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού (Video)

Η ψήφος των ομογενών στη συνάντηση Διαματάρη – Ταμβάκη

Δέσμευση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια για την ψήφο των ομογενών

Αρέσει σε %d bloggers: