Αφιερωματική εκπομπή στην ελληνική παροικία Καΐρου και στην Ελληνική Κοινότητα φιλοξένησε η Ελληνική Ραδιοφωνία την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Η εκπομπή «Κουβέντες Μακρινές» της Νατάσσας Βησσαρίωνος Φιλοξένησε την υπεύθυνη επικοινωνίας της Ε.Κ.Κ και αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Νέο Φως» κ. Κάτια Τσιμπλάκη.

Το πρώτο σκέλος της εκπομπής αφορούσε την πολυετή πορεία της κ. Τσιμπλάκη στη δημοσιογραφία τις αποστολές της σε κάθε γωνιά του κόσμου και της Αιγυπτιώτικες ρίζες της.

Το δεύτερο σκέλος αφορούσε στην ελληνική παροικία και δη στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αποκατάσταση του εμβληματικού ναού για τον  Ελληνισμό του Καΐρου που έγινε με δαπάνες της Ε.Κ.Κ και της Μεγάλης Ευεργέτιδας κ. Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη, τα εγκαίνια του οποίου πρόκειται να γίνουν τέλη Σεπτέμβρη.

Η κ. Τσιμπλάκη αναφέρθηκε στο πολυσχιδές του Προέδρου της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστου Καβαλή ο οποίος είναι και εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Νέο Φως».

Επίσης, έγινε αναφορά στην πύλη που έχει ανοίξει η Κοινότητα με τον Ελληνισμό που βρίσκεται σε κάθε γωνιά της γης, μέσω της υπερσύγχρονης ιστοσελίδας της και των social media που έχει.

Το ενδιαφέρον της κ. Βησσαρίωνος προκάλεσε το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου, που ανακαινίζεται και είναι ένας από τους βασικούς οικονομικούς πυλώνες της Ε.Κ.Κ. Τονίσθηκε επίσης και ο ρόλος του κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Μεταξύ άλλων στην εκπομπή έγινε αναφορά για το σημαντικό ρόλο που επιτελούν η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος Σχολή.

Διαβάστε επίσης:

Ακούστε τη συνέντευξη του Προέδρου της Ε.Κ.Κ Χρήστου Καβαλή στην ΕΡΑ (audio)

Η συνέντευξη του προέδρου της Ε.Κ.Κ Χρήστου Καβαλή στο ΘΕΜΑ FM (Video)

Αρέσει σε %d bloggers: