Το Aιγυπτιακό υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να οριστικοποιήσει ένα νέο σχέδιο νόμου για τον φόρο εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής του φόρου στις διαφημίσεις κοινωνικών μέσων και στις ψηφιακές πλατφόρμες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Mohamed Ma’it.

Ο υπουργός διευκρίνισε σε δηλώσεις του ότι μια εξειδικευμένη ομάδα από το Υπουργείο Οικονομικών και τη Φορολογική Αρχή εργάζεται για το σχέδιο νόμου σε συντονισμό και συνεργασία με το Facebook. Στόχος του Αιγυπτιακού υπουργείου είναι να επωφεληθεί από τη διεθνή εμπειρία του κολοσσού των social media στον τομέα των φορολογικών εφαρμογών σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για διαφήμιση και τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του διαδικτύου.

Tο σχέδιο νόμου θα παρουσιαστεί σε δημόσια διαβούλευση.

Όπως είπε ο κ. Ma’it ο στόχος της προετοιμασίας μιας τέτοιας νομοθεσίας είναι να συμβαδίζει με τις παγκόσμιες οικονομικές μεταβολές και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής ανάπτυξη και η συνοχή με τα διεθνή πρότυπα. Στόχος του είναι να την ενσωματώσει την ψηφιακή και την παράλληλη οικονομία στην «επίσημη» οικονομία κατά τρόπο ώστε να μην αποτελεί πρόσκομμα στην επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα. «Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εθνική οικονομία στο σύνολό της».

Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι του Facebook εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον ανοιχτό διάλογο με την Αίγυπτο υπό το πρίσμα των πρόσφατων οικονομικών μεταρρυθμίσεων, εξηγώντας ότι επιθυμούν να επιτύχουν τις βέλτιστες πρακτικές λύσεις (αποδεκτές από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη). Είπαν δε ότι θα συνεργαστούν με το Υπουργείο Οικονομικών παρέχοντας το know how που έχουν σε παγκόσμιο επίπεδο, προς όφελος της αιγυπτιακής οικονομίας.

Αρέσει σε %d bloggers: