Η Λεμεσός και το Κάιρο, απέκτησαν άλλον έναν ισχυρό δεσμό, αυτή τη φορά με την αδελφοποίηση του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου και του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Η τελετή έγινε το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του ΕΝΟΚ που έχουν μοναδική θέα το Νείλο.

Ο κ. Γιώργος Χαγιάτ, Πρόεδρος ΕΝΟΚ στο χαιρετισμό του υπογράμμισε:

«Ως Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου, ενός Ομίλου που η ιστορία του στην Χώρα του Νείλου ξεκινά από το 1930, σας καλωσορίζω με χαρά στη σημερινή μας τελετή. Η ημέρα αυτή 25 Οκτωβρίου 2019, είναι σημαντική διότι υπογράφεται και τυπικά η συνεργασία μας με τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού. Μια νέα συνεργασία ξεκινά επίσημα από σήμερα μεταξύ ΕΝΟΚ και ΝΟΛ με σκοπό την συνεργασία στην υλοποίηση κοινών αθλητικών δράσεων και δραστηριοτήτων κοινωνικής προσφοράς γύρω από το ευρύτερο φάσμα του αθλητισμού και ειδικότερα στα αθλήματα Κωπηλασίας και Κανό – Καγιάκ.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ΕΝΟΚ που εδώ στους νεώσοικούς του Ομίλου υπογράφεται μνημόνιο αδελφοποίησης με άλλον ιστορικό Όμιλο. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα ενδυναμώσει και άλλο την αθλητική μας δράση.


Οφείλω να τονίσω ότι σε λίγο θα υπογραφεί και το Συμβόλαιο συνεργασίας με την αθλητική Αιγυπτιακή εταιρεία
«CAIROW» για την ίδρυση κωπηλατικής σχολής και σχολής κανό – καγιάκ στους νεώσικους του ΕΝΟΚ. Στη σχολή αυτή τα μέλη του ΕΝΟΚ θα απολαμβάνουν έκπτωση της τάξεως των 50% στα δίδακτρα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρώην Πρόεδρο του ΝΟΛ Δρ. Γεώργιο Παναγιώτου που ξεκινήσαμε μαζί τις πρώτες συζητήσεις για την αδελφοποίηση, την Γενική Γραμματέα του ΔΣ του ΝΟΛ κα Ζωή Λουβιέρη-Μπηκς και όλους εσάς που ήρθατε από το όμορφο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο. Να σας ευχηθώ καλή διαμονή τις λίγες αυτές ημέρες που θα μείνετε στην Αίγυπτο και καλή αρχή στη συνεργασία μας με πολλές νίκες στην αθλητική μας δράση».


Από την πλευρά της η κ. Ζωή Λουβιέρη – Μπηκς, Γενική Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού μετέφερε την έκφραση χαράς όλων των μελών του Δ.Σ για την αδελφοποίηση που πραγματοποιείται και τυπικά. Είπε ότι με την αδελφοποίηση των δύο ομίλων χαράσσεται μια νέα αρχή για την οποία ευχήθηκε να είναι εποικοδομητική. Εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της που βρίσκεται στο Κάιρο και ιδιαίτερα με τους Έλληνες οι οποίοι είναι ζωντανό κύτταρο ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ο κ. Νίκος Νικολαΐδης ,Δήμαρχος Λεμεσού είπε ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος σε αυτό το ταξίδι το οποίο, όπως είπε, είναι ένα προσκύνημα στο παρελθόν μας, σε μια χώρα από την οποία όλες οι οικογένειες είχαν έστω και έναν Αιγυπτιώτη στις τάξεις τους. Συνεχάρη τους δύο ιστορικούς ναυτικούς ομίλους για την αδελφοποίηση ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Χάγιατ είπε: «είστε το καλύτερο κομμάτι του Ελληνισμού».

Στη συνέχεια υπογράφτηκε το μνημόνιο αδελφοποίησης μεταξύ του κ. Χαγιάτ και της κ. Λουβιέρη και ακολούθησαν οι ανταλλαγές δώρων.

Στην τελετή της αδελφοποίησης παραβρέθηκαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Αχιλλέας Μπικής και ο Επιτετραμμένος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Καζάντες.

Εκ μέρους του ΕΝΟΚ, ο κ. Γ. Χαγιάτ (Πρόεδρος), ο κ. Γ. Ρεκτσίνης (Αντιπρόεδρος) και η κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ Γραμματέας και Επόπτρια γραφείων της Ε.Κ.Κ. Επίσης την Ε.Κ.Κ εκπροσώπησε και ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Λεωνίδας Φοντριέ.

Εκ μέρους της Κυπριακής Αδελφότητας παραβρέθηκαν ο κ. Ανδρέας Μαυρομάτης (πρόεδρος) και τα Μέλη του Δ.Σ. Μιχάλης Κουκίδης και Άννα Λοΐζου.

Τους Προσκόπους του Καϊρου εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Αγγελίδης.
Από την Κύπρο παραβρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, η κ. Ζωή Λουβιέρη – Μπηκς Γενική Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, ο κ. Ευριπίδης Μανούλος Γενικός Διευθυντής του ΝΟΛ, ο κ. Νίκος Νικολαΐδης Δήμαρχος Λεμεσού και Δημοτικοί Σύμβουλοι και το κανάλι «ΡΙΚ».

Αρέσει σε %d bloggers: