Από τις πισίνες της Ελλάδος και το «χρυσό» βιογραφικό που περιλαμβάνει την Εθνική Ελλάδος, της Μεγάλης Βρετανίας στο Κάιρο.

Ο Κώστας Βαμβακάρης είναι από τον περασμένο Ιούλιο ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Oμάδας Water Polo, Ανδρών της Αιγύπτου καθώς και εκείνης των νέων κάτω των 20 ετών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Νέο Φως» και στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου ο κ. Βαμβακάρης, μιλά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην Αίγυπτο.

Όπως λέει χαρακτηριστικά είναι υπεύθυνος στο να οργανώσει όλη την υδατοσφαίριση και να δημιουργήσει τις προοπτικές ώστε το άθλημα στην Αίγυπτο να ανέβει στάδια και επίπεδα.

Ο Κώστας Βαμβακάρης ετοιμάζει βαλίτσες μαζί με τους παίκτες του ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα προκειμένου να η Εθνική Νέων να κάνει προετοιμασία. Στόχος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Κουβέιτ, στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Ως αρχικός στόχος μας είναι να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Δεκέμβριο στο Κουβέιτ. Ο επόμενος στόχος της Ομοσπονδίας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 και η προσπάθεια να προκριθεί σε αυτούς η Εθνική Ομάδα», επισημαίνει και εξηγεί ότι το 2004 που ήταν η τελευταία συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Πόλο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόσκληση που αντιμετωπίζει στην έντονη προετοιμασία της Εθνικής Αιγύπτου; «Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η διαφορά νοοτροπίας που υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων, των υδατοσφαιριστών των αθλητών και των παραγόντων που δραστηριοποιούνται στην υδατοσφαίριση στην Ελλάδα και με τις συνθήκες εργασίας και τον τρόπο σκέψεως στην Αίγυπτο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βαμβακάρης και επισημαίνει: «Αυτή ήταν η πρόκληση η μεγαλύτερη και το μεγάλο στοίχημα που έχω βάλει γιατί θα προσπαθήσω να βελτιώσω την τεχνογνωσία, να μεταφέρω τη σωστή τεχνογνωσία ώστε να ανέβει και το επίπεδο της ομάδας».

Who is Who


Ο Κώστας Βαμβακάρης έχει εργαστεί στο παρελθόν στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας των Ανδρών (και είχε παιχνίδια και ως πρώτος προπονητής), ενώ ήταν προπονητής της Εθνικής Γυναικών της Μεγάλης Βρετανίας. Πρόσφατα ήταν προπονητής της Ανταλάρ (Τουρκία – Γυναίκες), του Τρίτωνα Αμαρουσίου και του Εθνικού, τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση δύο χάλκινων μεταλλίων.

Αρέσει σε %d bloggers: