Αξιότιμο Προεδρείο της ΕΚΑ,

Διαβάσαμε μια επιστολή στην ιστοσελίδα της Ε.Κ.Α στην οποία το Προεδρείο προσπαθεί να απαντήσει στους τέσσερις Κοινοτικούς Επιτρόπους, κ.κ. Α. Βαφειάδη, Ν. Κόπελο, Ι. Παπαδόπουλο και Δ. Κάβουρα, οι οποίοι παραιτήθηκαν καταγράφοντας παράλληλα στις επιστολές τους τα κακώς κείμενα της παρούσας διοίκησης.

Καταρχήν θεωρούμε την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, πραγματικά αδελφή Κοινότητα και όχι «αδελφή» εντός εισαγωγικών όπως μας αποκαλείτε εσείς. Το εάν η Ε.Κ.Α θέλει να τηρήσει αποστάσεις και να βάλει κόκκινη γραμμή σε Αλεξάνδρεια και Κάιρο, είναι απόφαση του σημερινού Προεδρείου και σαφώς εσφαλμένη.

Για εμάς όμως, οι Αλεξανδρινοί είστε αδέλφια μας Αιγυπτιώτες και είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στο Κάιρο και στις εκδηλώσεις μας και στα πεπραγμένα μας.

Διαβάσαμε ότι στο κείμενο της απάντησης μας κατηγορείτε ευθέως γιατί δημοσιεύσαμε τις επιστολές των παραιτηθέντων αντί να ασχολούμαστε με τα του οίκου μας ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι κάνουμε τακτική προσπάθεια να «χτυπήσουμε» την ΕΚΑ.

«Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης» έλεγε ο Ιωάννης – Ιάκωβος Μάγερ και αυτό τηρήσαμε και σε αυτήν την περίπτωση δημοσιεύοντας αμέσως τις επιστολές των παραιτηθέντων, οι οποίοι άλλωστε ευθύς εξαρχής ζητούσαν να δημοσιευθούν και στην δική σας ιστοσελίδα. Τις δημοσιεύσαμε αυτολεξί χωρίς να κάνουμε οποιοδήποτε σχόλιο. Ζητούσαμε επίσης και τη δική σας απάντηση, η οποία προφανώς δεν ήρθε.

Τον εάν επιλέξατε να τις δημοσιεύσετε με μεγάλη καθυστέρηση και όλες μαζί τοποθετώντας σε μια κατηγορία όλους όσοι διαφωνούν με τις επιλογές σας, αυτό είναι δικό σας ζήτημα.

Προσωπική σας απόφαση είναι και οι ατυχείς χαρακτηρισμοί που δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα σας.

Δική μας όμως επικοινωνιακή πολιτική είναι να αναδεικνύουμε τις θέσεις και να φωτίζουμε τα προβλήματα του κάθε Αιγυπτιώτη. Η ιστοσελίδα ekkairo.org, η εφημερίδα «Νέο Φως» και όλα τα social media μας (facebook, Twitter, Ιnstagram) και το κανάλι μας στο You Tube και φυσικά όλα τα όργανα της Ε.Κ.Κ βάζουν υπό την «ομπρέλα» τους όλο τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό. Δεν κάνουμε διαχωρισμούς και φυσικά τα μέσα επικοινωνίας του έργου μας, παράλληλα αποτελούν βήμα ελεύθερης και αξιοπρεπούς έκφρασης όλων των Αιγυπτιωτών.

Ως πρόεδρος του οργανισμού, συχνά πυκνά γράφω άρθρα – παρεμβάσεις για τα προβλήματα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, όπου κρίνω πως είναι απαραίτητο, και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Για εμάς τους Καϊρινούς , του υπογράφοντος προσωπικά αλλά και για όλα τα μέλη της Κοινοτικής Επιτροπής, είμαστε μία παροικία με δύο ανεξάρτητες διοικήσεις, που τουλάχιστο για τα τελευταία 20 χρόνια είχαμε άριστη συνεργασία μεταξύ μας, το ίδιο ευελπιστούμε και με την σημερινή ηγεσία!

Έχουμε μείνει ελάχιστοι. Δεν περισσεύει κανείς. Όλοι οι Αιγυπτιώτες ενωμένοι πρέπει να συνεχίζουμε την παρουσία του Ελληνισμού στην πάντα φιλόξενη γη του Νείλου, και η δεδομένη απώλεια στελεχών λόγω προσωπικών ή άλλων αιτιών δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους .

Με εκτίμηση,

Χρήστος Καβαλής – Πρόεδρος Ε.Κ.Κ



Διαβάστε επίσης:

Άρθρο – παρέμβαση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρ. Καβαλή: «Ώρα ευθύνης για την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας»

«Πόλεμος» επιστολών για τη διαχείριση της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας – Η ανταπάντηση Βαφειάδη στον Κασιμάτη

«Τίτλοι τέλους» για τον Α. Βαφειάδη από την ΕΚΑ – Η επιστολή παραίτησής του προς τον Ε. Κασιμάτη

Και άλλη παραίτηση από την ΕΚΑ – Αποχώρησε και ο Ν. Κόπελος καταγγέλλοντας αντιδημοκρατική λειτουργία

Παραιτήθηκε και ο Ι. Παπαδόπουλος, τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, από την Κοινοτική Επιτροπή

Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Κάβουρας από Κοινοτικός Επίτροπος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας

Αρέσει σε %d bloggers: