H συνέχιση του προγράμματος «Νόστος» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση με την υπουργό Διασποράς κ. Ναμπίλα Μάκραμ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020.

Η κ. Μάκραμ υποδέχθηκε τον Υφυπουργό Εξωτερικών δείχνοντάς του ένας δέντρο ελιάς που έχει στο γραφείο της με τις σημαίες Ελλάδας και Αιγύπτου, τονίζοντας τις αγαστές σχέσεις των δύο χωρών.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Ειδικότερα, τον προσεχή Μάιο θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη νέων δεύτερης και τρίτης γενιάς της διασποράς με στόχο να έρθουν πιο κοντά στις μητέρες πατρίδες τους.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βλάσσης στον Καναδά, είτε στο Μόντρεαλ είτε στο Τορόντο θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Νόστος στην οποία θα συμμετέχουν και μέλη της διασποράς απο Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο.

Ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει με την Ναμπίλα Μάκραμ για το πρόγραμμα Νόστος και την τριμερή συνεργασία με την Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Αναφέρθηκε όμως και στη στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει με τη χώρα της Αιγύπτου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτή η συνεργασία έχει μεγάλη σημασία ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο. Ποτέ δεν ήταν δυνατότερες (σσ οι σχέσεις) από σήμερα… Με τη Ναμπίλα κάνουμε τα πάντα για φέρουμε τη διασπορά μας πιο κοντά.. Η Αίγυπτος αποτελεί μια χωρά σύμβολο σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. Παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή».

Η κ. Μάκραμ αποκάλυψε ότι πρόσφατα επισκέφθηκε την Ελλάδα και ότι το επόμενο ραντεβού της Τριμερούς για θέματα Διασποράς θα είναι στην Κύπρο.

Εξέφρασε δε τη χαρά της για την πρώτη επίσημη συνάντηση που είχε με τον κ. Βλάση. Είπε ότι κατά τη συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις για την επόμενη συνάντηση των νέων της διασποράς στον Καναδά.

Στη συνάντηση Βλάση – Μάκραμ παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Νικόλαος Γαριλίδης, ο Γενικός Πρόξενος κ. Γεώργιος Δασκαλόπουλος και ο κ. Γιάννης Μελαχροινούδης.

Διαβάστε επίσης:

Πρόσκληση στην τυφλή Αιγύπτια Andy Elarabi που πήρε το πτυχίο Ελληνομάθειας για να επισκεφθεί την Ελλάδα απεύθυνε ο ΥΦΥΠΕΞ Κ. Βλάσης (Video / Photos)

Andy Elarabi: Η τυφλή Αιγύπτια αριστούχος της Ελληνικής Γλώσσας που έκανε τους Έλληνες του Καΐρου να δακρύσουν (Videos / Photos)

Δέκα βασιλόπιτες έκοψαν στο Κάιρο ο Πατριάρχης Θεόδωρος και ο ΥΦΥΠΕΞ Κώστας Βλάσης (Videos / Photos)

Συνάντηση του Πατριάρχη Θεόδωρου με τον ΥΦΥΠΕΞ Κώστα Βλάση στο Κάιρο (Photos)

Αρέσει σε %d bloggers: